Foto's of filmpjes met gevoelige inhoud worden niet langer standaard ingebed in tweets. Mobiele twitteraars (op iOS- en Android-apparaten) krijgen voortaan eerst een boodschap te zien ("Deze media bevatten mogelijk gevoelig materiaal") en kunnen daarna beslissen om al dan niet door te klikken naar de betreffende beelden.

Hoe Twitter bezwarende content precies herkent, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wordt er gewerkt met metadata of trefwoorden in tweets. Het is ook mogelijk om je eigen content als aanstootgevend te markeren in de instellingen, zodat anderen verwittigingen krijgen.

Vermoedelijk heeft Twitter deze filter geplaatst om zijn platform toegankelijker te maken voor kinderen en tieners, en om adverteerders niet af te schrikken.

Foto's of filmpjes met gevoelige inhoud worden niet langer standaard ingebed in tweets. Mobiele twitteraars (op iOS- en Android-apparaten) krijgen voortaan eerst een boodschap te zien ("Deze media bevatten mogelijk gevoelig materiaal") en kunnen daarna beslissen om al dan niet door te klikken naar de betreffende beelden. Hoe Twitter bezwarende content precies herkent, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wordt er gewerkt met metadata of trefwoorden in tweets. Het is ook mogelijk om je eigen content als aanstootgevend te markeren in de instellingen, zodat anderen verwittigingen krijgen. Vermoedelijk heeft Twitter deze filter geplaatst om zijn platform toegankelijker te maken voor kinderen en tieners, en om adverteerders niet af te schrikken.