Mogelijk wordt de 'Favorieten'-functie op Twitter straks vervangen door een 'Like'-knop of 'Star'. Dat blijkt uit een test die de microblogsite uitvoert bij een select aantal gebruikers.

Sinds gisteren krijgen sommige, willekeurig gekozen Twitter-gebruikers een knop met een ster of een 'Like'-button te zien in plaats van de gekende 'Favorieten'-toets. Dit is onderdeel van een test die Twitter momenteel uitvoert, wat nog niet wil zeggen dat deze functie ook daadwerkelijk geïmplementeerd gaat worden.

De Like-functie is ontegensprekelijk afgekeken bij Facebook, en voor de steraanduiding speelde Twitter leentje buur bij App.net.

Is een Like-knop op Twitter volgens u functioneler dan de huidige Favorieten-functie? Beide knoppen zouden een lichtjes andere betekenis kunnen hebben: je plaatst een opmerkelijke tweet in Favorieten om hem te bewaren voor later, niet noodzakelijk omdat je de inhoud ervan 'leuk vindt'.

Mogelijk wordt de 'Favorieten'-functie op Twitter straks vervangen door een 'Like'-knop of 'Star'. Dat blijkt uit een test die de microblogsite uitvoert bij een select aantal gebruikers. Sinds gisteren krijgen sommige, willekeurig gekozen Twitter-gebruikers een knop met een ster of een 'Like'-button te zien in plaats van de gekende 'Favorieten'-toets. Dit is onderdeel van een test die Twitter momenteel uitvoert, wat nog niet wil zeggen dat deze functie ook daadwerkelijk geïmplementeerd gaat worden. De Like-functie is ontegensprekelijk afgekeken bij Facebook, en voor de steraanduiding speelde Twitter leentje buur bij App.net. Is een Like-knop op Twitter volgens u functioneler dan de huidige Favorieten-functie? Beide knoppen zouden een lichtjes andere betekenis kunnen hebben: je plaatst een opmerkelijke tweet in Favorieten om hem te bewaren voor later, niet noodzakelijk omdat je de inhoud ervan 'leuk vindt'.