Adverteerders zullen binnenkort bijvoorbeeld kunnen kiezen om hun reclameboodschappen uit de buurt van tweets met bepaalde kernwoorden te houden. Daarnaast overweegt Twitter volgens de e-mail om zijn moderatoren - die nu vaak voor externe bedrijven werken - binnen te halen, en daarbij ook meer te focussen op de controle van niet-Engelstalige inhoud.

Adverteerders teruglokken

Met de ingreep wil Twitter adverteerders teruglokken. Na de overname van de microblogsite door Elon Musk beslisten al verscheidene bedrijven om voorlopig geen reclame meer te maken op het platform. Bijna negentig procent van de inkomsten van Twitter komt uit advertenties en Musk maakte gewag van een 'enorme daling'.

Bij de overname had Musk te kennen gegeven dat hij komaf wilde maken met het levenslang verbannen van bepaalde personen op Twitter en dat hij van het sociale medium 'een bastion van vrije meningsuiting' wil maken. Ondertussen is Twitter al begonnen met het doorvoeren van een 'algemene amnestie' voor de meeste geschorste gebruikers. Eerder maakte Musk onder andere al de schorsing van de vorige Amerikaanse president Donald Trump ongedaan.

Adverteerders zullen binnenkort bijvoorbeeld kunnen kiezen om hun reclameboodschappen uit de buurt van tweets met bepaalde kernwoorden te houden. Daarnaast overweegt Twitter volgens de e-mail om zijn moderatoren - die nu vaak voor externe bedrijven werken - binnen te halen, en daarbij ook meer te focussen op de controle van niet-Engelstalige inhoud.Met de ingreep wil Twitter adverteerders teruglokken. Na de overname van de microblogsite door Elon Musk beslisten al verscheidene bedrijven om voorlopig geen reclame meer te maken op het platform. Bijna negentig procent van de inkomsten van Twitter komt uit advertenties en Musk maakte gewag van een 'enorme daling'.Bij de overname had Musk te kennen gegeven dat hij komaf wilde maken met het levenslang verbannen van bepaalde personen op Twitter en dat hij van het sociale medium 'een bastion van vrije meningsuiting' wil maken. Ondertussen is Twitter al begonnen met het doorvoeren van een 'algemene amnestie' voor de meeste geschorste gebruikers. Eerder maakte Musk onder andere al de schorsing van de vorige Amerikaanse president Donald Trump ongedaan.