"Despite the constant negative press covfefe", klonk de tweet op de presidentiële account, gericht naar zijn 31 miljoen volgers. Zo goed mogelijk vertaald, betekent dit: "Ondanks de constante negatieve pers covfefe". 'covfefe' is namelijk geen Engels woord maar hoogtwaarschijnlijk een typfout. Het duurde zes uur vooraleer Trump doorhad wat er gebeurd was en de tweet verwijderde. In de plaats tweette hij: "Wie kan de ware betekenis van het woord 'covfefe' achterhalen? Geniet ervan!"

Twitteraars zagen er de humor wel van in en het nietsbetekenende woord 'covfefe' ging al snel een eigen leven leiden. Tijdens de zes uur werd de tweet meer dan 127 000 keer geretweet en 162 000 keer geliked. Twittergebruikers vroegen zich af wat het woord betekende en hoe het zelfs uitgesproken wordt.

Anderen maakten parodieën op films zoals deze tweet met een scène uit de film Arrival.

Acteur Zach Braff probeerde de reactie van de woordvoerder van Trump te voorspellen.

"Despite the constant negative press covfefe", klonk de tweet op de presidentiële account, gericht naar zijn 31 miljoen volgers. Zo goed mogelijk vertaald, betekent dit: "Ondanks de constante negatieve pers covfefe". 'covfefe' is namelijk geen Engels woord maar hoogtwaarschijnlijk een typfout. Het duurde zes uur vooraleer Trump doorhad wat er gebeurd was en de tweet verwijderde. In de plaats tweette hij: "Wie kan de ware betekenis van het woord 'covfefe' achterhalen? Geniet ervan!"Twitteraars zagen er de humor wel van in en het nietsbetekenende woord 'covfefe' ging al snel een eigen leven leiden. Tijdens de zes uur werd de tweet meer dan 127 000 keer geretweet en 162 000 keer geliked. Twittergebruikers vroegen zich af wat het woord betekende en hoe het zelfs uitgesproken wordt.Anderen maakten parodieën op films zoals deze tweet met een scène uit de film Arrival.Acteur Zach Braff probeerde de reactie van de woordvoerder van Trump te voorspellen.