Twitter wil met de rechtszaak duidelijkheid krijgen over de hoeveelheid informatie die het mag vrijgeven over de verzoeken van de Amerikaanse veiligheidsdiensten naar zijn gebruikersdata. De Amerikaanse overheid heeft Twitter verboden hierover informatie te publiceren omdat dan details naar buiten zouden kunnen komen over de surveillancewerkzaamheden door de veiligheidsdiensten.

'We hebben geprobeerd het niveau van transparantie te bereiken dat onze gebruikers verdienen zonder een rechtszaak, maar dat was tevergeefs', aldus Twitter in een verklaring.

Google, Facebook, LinkedIn, Microsoft en Yahoo hadden eerder ook verzoeken ingediend om informatie over de spionage van hun gebruikers te mogen publiceren. Zij bereikten een overeenkomst met de Amerikaanse justitie waarbij een beperkte hoeveelheid informatie mag worden gemeld over de spionagewerkzaamheden. Twitter deed niet mee aan deze regeling. (Belga/MI)

Twitter wil met de rechtszaak duidelijkheid krijgen over de hoeveelheid informatie die het mag vrijgeven over de verzoeken van de Amerikaanse veiligheidsdiensten naar zijn gebruikersdata. De Amerikaanse overheid heeft Twitter verboden hierover informatie te publiceren omdat dan details naar buiten zouden kunnen komen over de surveillancewerkzaamheden door de veiligheidsdiensten. 'We hebben geprobeerd het niveau van transparantie te bereiken dat onze gebruikers verdienen zonder een rechtszaak, maar dat was tevergeefs', aldus Twitter in een verklaring. Google, Facebook, LinkedIn, Microsoft en Yahoo hadden eerder ook verzoeken ingediend om informatie over de spionage van hun gebruikers te mogen publiceren. Zij bereikten een overeenkomst met de Amerikaanse justitie waarbij een beperkte hoeveelheid informatie mag worden gemeld over de spionagewerkzaamheden. Twitter deed niet mee aan deze regeling. (Belga/MI)