Microblogsite Twitter krijgt voortaan ook de merkrechten op het woord 'tweet', de korte berichten die via de dienst worden verspreid. Dat is het gevolg van een rechtszaak in de VS, waarover de Wall Street Journal bericht.

Ook al is het gebruik van het woord 'tweet' in korte tijd wereldwijd ingeburgerd geraakt, kon Twitter de merkrechten op het woord nog niet opeisen. Een ander bedrijf, Twittad, registreerde het woord wel als merk. Twitter argumenteerde dan weer dat het woord 'tweet' al lang populair was vooraleer andere bedrijven de naam claimden en dat daarom Twitter de rechtmatige eigenaar is van het merk.

Twitter bracht de zaak voor een rechter, maar volgens de zakenkrant zijn beide bedrijven nu tot een vergelijk gekomen. Twitter krijgt de rechten op het woord 'tweet', en laat in ruil de rechtszaak vallen.

Bij Twittad kunnen Twitter-gebruikers geld verdienen door reclameboodschappen te verspreiden. De Twitter-account van het bedrijf was door Twitter geblokkeerd. Nu beide bedrijven tot een vergelijk zijn gekomen, zou de account weer worden geopend.

Bron: Belga

Microblogsite Twitter krijgt voortaan ook de merkrechten op het woord 'tweet', de korte berichten die via de dienst worden verspreid. Dat is het gevolg van een rechtszaak in de VS, waarover de Wall Street Journal bericht. Ook al is het gebruik van het woord 'tweet' in korte tijd wereldwijd ingeburgerd geraakt, kon Twitter de merkrechten op het woord nog niet opeisen. Een ander bedrijf, Twittad, registreerde het woord wel als merk. Twitter argumenteerde dan weer dat het woord 'tweet' al lang populair was vooraleer andere bedrijven de naam claimden en dat daarom Twitter de rechtmatige eigenaar is van het merk. Twitter bracht de zaak voor een rechter, maar volgens de zakenkrant zijn beide bedrijven nu tot een vergelijk gekomen. Twitter krijgt de rechten op het woord 'tweet', en laat in ruil de rechtszaak vallen. Bij Twittad kunnen Twitter-gebruikers geld verdienen door reclameboodschappen te verspreiden. De Twitter-account van het bedrijf was door Twitter geblokkeerd. Nu beide bedrijven tot een vergelijk zijn gekomen, zou de account weer worden geopend. Bron: Belga