Twitter heeft zijn apps voor iPhone en Android grondig opgefrist, en er een video- en groepschatfunctie aan toegevoegd.

De video-feature stelt Twitteraars in staat filmpjes met een lengte tot dertig seconden te schieten, te bewerken en te delen - daarmee is deze functie uitgebreider dan Twitters externe Vine-app voor video's tot zes seconden.

Het is mogelijk meerdere korte filmpjes aan elkaar te rijgen, en eerder gemaakte video's te importeren. De importeerfunctie zit vooralsnog echter enkel ingebed in de iPhone-app; aan de Android-app wordt ze later toegevoegd.

De Twittervideo's komen op je tijdslijn terecht, en worden om irritatie te vermijden niet automatisch afgespeeld (zoals dat bij Facebook ooit het geval was), maar middels een druk op een play-icoontje.

Op dit moment zit de nieuwe videofunctie enkel vervat in de mobiele apps van Twitter, al kan je de filmpjes ook via de desktopversie herbekijken.

De tweede nieuwe functie, die voor groepschats, is een verlengstuk van DM's (direct messages). Terwijl je voorheen naar slechts één persoon een privébericht kon versturen, kan dat nu naar een groep van maximaal 20 gebruikers. Voor een groepsgesprek volstaat het één van de deelnemers jou volgt en jij hem of haar.

Twitter heeft zijn apps voor iPhone en Android grondig opgefrist, en er een video- en groepschatfunctie aan toegevoegd. De video-feature stelt Twitteraars in staat filmpjes met een lengte tot dertig seconden te schieten, te bewerken en te delen - daarmee is deze functie uitgebreider dan Twitters externe Vine-app voor video's tot zes seconden. Het is mogelijk meerdere korte filmpjes aan elkaar te rijgen, en eerder gemaakte video's te importeren. De importeerfunctie zit vooralsnog echter enkel ingebed in de iPhone-app; aan de Android-app wordt ze later toegevoegd. De Twittervideo's komen op je tijdslijn terecht, en worden om irritatie te vermijden niet automatisch afgespeeld (zoals dat bij Facebook ooit het geval was), maar middels een druk op een play-icoontje. Op dit moment zit de nieuwe videofunctie enkel vervat in de mobiele apps van Twitter, al kan je de filmpjes ook via de desktopversie herbekijken. De tweede nieuwe functie, die voor groepschats, is een verlengstuk van DM's (direct messages). Terwijl je voorheen naar slechts één persoon een privébericht kon versturen, kan dat nu naar een groep van maximaal 20 gebruikers. Voor een groepsgesprek volstaat het één van de deelnemers jou volgt en jij hem of haar.