De mute-knop belooft Twitter eem stuk gebruiksvriendelijker te maken door u de mogelijkheid te geven om stoorzenders weg te filteren, zodat u alleen nog mensen ziet die er voor u echt toe doen. Een mute-functie bestond al op Twitter-cliënten zoals Tweetbot. Nu komt dus ook Twitter zelf ermee aanzetten.

"Een gebruiker die op 'mute' staat, kan nog steeds uw tweets favoriet maken, beantwoorden en retweeten, maar u zal zijn activiteit alleen niet meer zien op uw tijdlijn', schrijft Twitter op zijn officiële blog. "De gebruiker die op mute staat, weet niet dat u hem ge-mute heeft en natuurlijk kan u hem steeds ont-muten."

"Net zoals u uw notificaties zo kan regelen dat u nooit een tweet mist van uw favoriete gebruikers kan u nu users gebruiken waarvan u liever minder hoort."

Een en ander wil dus zeggen dat u vanf nu zonder iemand te beledigen de deur kunt dichtdoen voor vrienden die non-stop tweeten vanop een evenement dat u niets zegt, een film of een tv-programma dat u nog niet gezien hebt dreigen te verknoeien, of simpelweg aan onstuitbare woordendiarree lijden.

Ook niet mis: als dat van u verwacht wordt op kantoor, kunt u uw baas volgen, maar u hoeft dus niets meer te zien van wat hij doet.

Het kwart miljard actieve gebruikers van Twitter zal de mute-knop de komende weken zien opduiken. Het microblognetwerk gaat hem stukje bij beetje uitrollen.

De mute-knop belooft Twitter eem stuk gebruiksvriendelijker te maken door u de mogelijkheid te geven om stoorzenders weg te filteren, zodat u alleen nog mensen ziet die er voor u echt toe doen. Een mute-functie bestond al op Twitter-cliënten zoals Tweetbot. Nu komt dus ook Twitter zelf ermee aanzetten. "Een gebruiker die op 'mute' staat, kan nog steeds uw tweets favoriet maken, beantwoorden en retweeten, maar u zal zijn activiteit alleen niet meer zien op uw tijdlijn', schrijft Twitter op zijn officiële blog. "De gebruiker die op mute staat, weet niet dat u hem ge-mute heeft en natuurlijk kan u hem steeds ont-muten." "Net zoals u uw notificaties zo kan regelen dat u nooit een tweet mist van uw favoriete gebruikers kan u nu users gebruiken waarvan u liever minder hoort." Een en ander wil dus zeggen dat u vanf nu zonder iemand te beledigen de deur kunt dichtdoen voor vrienden die non-stop tweeten vanop een evenement dat u niets zegt, een film of een tv-programma dat u nog niet gezien hebt dreigen te verknoeien, of simpelweg aan onstuitbare woordendiarree lijden. Ook niet mis: als dat van u verwacht wordt op kantoor, kunt u uw baas volgen, maar u hoeft dus niets meer te zien van wat hij doet. Het kwart miljard actieve gebruikers van Twitter zal de mute-knop de komende weken zien opduiken. Het microblognetwerk gaat hem stukje bij beetje uitrollen.