Twitter zou momenteel met meerdere potentiële overnamekandidaten praten, weet Reuters. Behalve Google wordt ook Salesforce.com genoemd als een belangrijke partij. CNBC meldt dat een overname nog voor het einde van het jaar een feit kan zijn.

De interesse in Twitter zou vooral te maken hebben met de data die het bedrijf bezit en niet zozeer met het netwerk zelf. Het sociale netwerk is dan wel erg bekend, het maakt al jaren verlies. Door concurrentie van onder meer Snapchat en Instagram is de hoeveelheid gebruikers bovendien gestagneerd.

Wel blijft de korte-berichtendienst een goeie marketingtool. Het geeft bijvoorbeeld aan hoe een publiek over gebeurtenissen en merken denkt, wat misschien de interesse van Salesforce verklaart.

Door het nieuws van een op handen zijde overname schoot het aandeel-Twitter vrijdag met 19 procent omhoog tot 22,22 dollar per aandeel. Het bedrijf heeft nu een marktwaarde van zo'n 16 miljard dollar. Twitter trok in november 2013 naar de beurs met 26 dollar per aandeel. Een maand later waren die al 74 dollar waard, maar sindsdien is het gestaag bergaf gegaan met het bedrijfje.

Twitter zou momenteel met meerdere potentiële overnamekandidaten praten, weet Reuters. Behalve Google wordt ook Salesforce.com genoemd als een belangrijke partij. CNBC meldt dat een overname nog voor het einde van het jaar een feit kan zijn. De interesse in Twitter zou vooral te maken hebben met de data die het bedrijf bezit en niet zozeer met het netwerk zelf. Het sociale netwerk is dan wel erg bekend, het maakt al jaren verlies. Door concurrentie van onder meer Snapchat en Instagram is de hoeveelheid gebruikers bovendien gestagneerd. Wel blijft de korte-berichtendienst een goeie marketingtool. Het geeft bijvoorbeeld aan hoe een publiek over gebeurtenissen en merken denkt, wat misschien de interesse van Salesforce verklaart. Door het nieuws van een op handen zijde overname schoot het aandeel-Twitter vrijdag met 19 procent omhoog tot 22,22 dollar per aandeel. Het bedrijf heeft nu een marktwaarde van zo'n 16 miljard dollar. Twitter trok in november 2013 naar de beurs met 26 dollar per aandeel. Een maand later waren die al 74 dollar waard, maar sindsdien is het gestaag bergaf gegaan met het bedrijfje.