De Amerikaanse entertainment- en mediagigant Disney maakt de intrede in haar raad van bestuur bekend van een ster van Silicon Valley: Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter en van Square. De benoeming treedt onmiddellijk in.

"Jack Dorsey is als getalenteerd ondernemer baanbrekend op het gebied van sociale media en handel", zegt de CEO van Disney, Robert Iger, in een persbericht. "Het perspectief dat hij Disney en het bestuur biedt is erg waardevol gezien onze strategie, waar ook het gebruik van de nieuwste technologieën en platformen onder valt om meer mensen te bereiken en de relatie met onze bestaande klanten te verbeteren."

De 37-jarige Jack Dorsey was één van de medeoprichters van het sociale netwerk Twitter. In maart 2006 postte hij het allereerste bericht op de microblogsite, waarvan hij voorzitter van de raad van bestuur blijft.

Dorsey is eveneens algemeen directeur van het betaalbedrijf Square, opgericht in 2009.

Het succes van de twee bedrijven heeft hem miljardair gemaakt. In september werd zijn vermogen door Forbes geschat op 1,3 miljard dollar. (Belga/CB/MI)

De Amerikaanse entertainment- en mediagigant Disney maakt de intrede in haar raad van bestuur bekend van een ster van Silicon Valley: Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter en van Square. De benoeming treedt onmiddellijk in."Jack Dorsey is als getalenteerd ondernemer baanbrekend op het gebied van sociale media en handel", zegt de CEO van Disney, Robert Iger, in een persbericht. "Het perspectief dat hij Disney en het bestuur biedt is erg waardevol gezien onze strategie, waar ook het gebruik van de nieuwste technologieën en platformen onder valt om meer mensen te bereiken en de relatie met onze bestaande klanten te verbeteren." De 37-jarige Jack Dorsey was één van de medeoprichters van het sociale netwerk Twitter. In maart 2006 postte hij het allereerste bericht op de microblogsite, waarvan hij voorzitter van de raad van bestuur blijft. Dorsey is eveneens algemeen directeur van het betaalbedrijf Square, opgericht in 2009. Het succes van de twee bedrijven heeft hem miljardair gemaakt. In september werd zijn vermogen door Forbes geschat op 1,3 miljard dollar. (Belga/CB/MI)