De sociale netwerksite Twitter heeft nog eens 800 miljoen dollar vers kapitaal opgehaald.

Twitter bevestigt dat het zich opnieuw heeft weten te verzekeren van investeringsgeld. Maar over hoeveel geld het gaat, hebben Amerikaanse media moeten vernemen via 'bronnen dicht bij het dossier'. Zo zou het Russische DST, dat enkele jaren geleden 200 miljoen dollar in Facebook pompte, nu 400 miljoen dollar in Twitter geïnvesteerd hebben, in ruil voor een aandeel van 5 procent in het bedrijf. Het Amerikaanse T Rowe Price en een internetfonds onder leiding van JPMorgan zouden voor de rest van de som staan.

Twitter zou de helft van het geld gebruiken om aandelen terug te kopen van personeelsleden en van vroege investeerders

Dankzij het verse kapitaal zou Twitter vandaag 8 miljard dollar waard zijn, daar waar iets meer dan een half jaar geleden nog gesproken werd over 'slechts' 3,7 miljard dollar. Straffe kost voor een bedrijf waarvan de omzet wordt geschat op zo'n 100 à 150 miljoen dollar en waarvan nog niet geheel duidelijk is of het winst maakt. De investeerders lijken te anticiperen op de toekomstige beursgang van Twitter, hoewel sommige Amerikaanse bronnen verwachten dat die er pas ten vroegste tegen 2013 aankomt.

De sociale netwerksite Twitter heeft nog eens 800 miljoen dollar vers kapitaal opgehaald. Twitter bevestigt dat het zich opnieuw heeft weten te verzekeren van investeringsgeld. Maar over hoeveel geld het gaat, hebben Amerikaanse media moeten vernemen via 'bronnen dicht bij het dossier'. Zo zou het Russische DST, dat enkele jaren geleden 200 miljoen dollar in Facebook pompte, nu 400 miljoen dollar in Twitter geïnvesteerd hebben, in ruil voor een aandeel van 5 procent in het bedrijf. Het Amerikaanse T Rowe Price en een internetfonds onder leiding van JPMorgan zouden voor de rest van de som staan. Twitter zou de helft van het geld gebruiken om aandelen terug te kopen van personeelsleden en van vroege investeerders Dankzij het verse kapitaal zou Twitter vandaag 8 miljard dollar waard zijn, daar waar iets meer dan een half jaar geleden nog gesproken werd over 'slechts' 3,7 miljard dollar. Straffe kost voor een bedrijf waarvan de omzet wordt geschat op zo'n 100 à 150 miljoen dollar en waarvan nog niet geheel duidelijk is of het winst maakt. De investeerders lijken te anticiperen op de toekomstige beursgang van Twitter, hoewel sommige Amerikaanse bronnen verwachten dat die er pas ten vroegste tegen 2013 aankomt.