Gisteren maakten we nog melding van de plannen Jack Dorsey, om de organisatie flink te doen inkrimpen. Vandaag zijn die plannen al een feit: 8 procent - of 336 banen - staan op de tocht bij het sociale netwerk.

"This isn't easy. But it is right", zegt de nieuwbakken ceo en mede-oprichter in een mail naar het voltallige personeel. De ontslagronde is een onderdeel van een reorganisatie die vooral gericht is op de technici in het bedrijf. Van de ongeveer 4.200 werknemers valt ongeveer de helft in de categorie 'engineer'. Om effectiever te werk te gaan moeten er volgens Dorsey banen verdwijnen.

Dorsey verkondigt al enige tijd - hij was al interim CEO sinds Dick Costolo als CEO opstapte - dat Twitter zich moet focussen, beter gedisciplineerd te werk moet gaan en ook beter zijn best moet doen om eigenschap rond projecten te claimen.

Gisteren maakten we nog melding van de plannen Jack Dorsey, om de organisatie flink te doen inkrimpen. Vandaag zijn die plannen al een feit: 8 procent - of 336 banen - staan op de tocht bij het sociale netwerk."This isn't easy. But it is right", zegt de nieuwbakken ceo en mede-oprichter in een mail naar het voltallige personeel. De ontslagronde is een onderdeel van een reorganisatie die vooral gericht is op de technici in het bedrijf. Van de ongeveer 4.200 werknemers valt ongeveer de helft in de categorie 'engineer'. Om effectiever te werk te gaan moeten er volgens Dorsey banen verdwijnen. Dorsey verkondigt al enige tijd - hij was al interim CEO sinds Dick Costolo als CEO opstapte - dat Twitter zich moet focussen, beter gedisciplineerd te werk moet gaan en ook beter zijn best moet doen om eigenschap rond projecten te claimen.