De servers van Twitter zijn niet gehackt, benadrukt het bedrijf. Er zijn de laatste weken wel een paar grote datalekken geweest bij sites als Tumblr en Myspace. Die gebruikersnamen en wachtwoorden worden verhandeld op sites. Ze zijn interessant, omdat mensen vaak dezelfde wachtwoorden gebruiken op meerdere sites. Wie dus een Myspace-wachtwoord in handen heeft, kan proberen of dat wachtwoord ook werkt op Twitter.

Gedupeerde Twitter-gebruikers hebben inmiddels een e-mail gekregen waarin staat dat ze hun wachtwoord moeten veranderen. Twitter raadt mensen aan om sterke wachtwoorden te nemen en die nergens anders te gebruiken. Een ander advies is om tweestappen-authenticatie in te voeren. Wie wil inloggen, krijgt een sms met een bevestigingscode. Pas als die is ingevoerd, is de gebruiker echt binnen.

(ANP/WK)

De servers van Twitter zijn niet gehackt, benadrukt het bedrijf. Er zijn de laatste weken wel een paar grote datalekken geweest bij sites als Tumblr en Myspace. Die gebruikersnamen en wachtwoorden worden verhandeld op sites. Ze zijn interessant, omdat mensen vaak dezelfde wachtwoorden gebruiken op meerdere sites. Wie dus een Myspace-wachtwoord in handen heeft, kan proberen of dat wachtwoord ook werkt op Twitter.Gedupeerde Twitter-gebruikers hebben inmiddels een e-mail gekregen waarin staat dat ze hun wachtwoord moeten veranderen. Twitter raadt mensen aan om sterke wachtwoorden te nemen en die nergens anders te gebruiken. Een ander advies is om tweestappen-authenticatie in te voeren. Wie wil inloggen, krijgt een sms met een bevestigingscode. Pas als die is ingevoerd, is de gebruiker echt binnen.(ANP/WK)