Twitter schorst account van Pakistaanse moslimleider die oproept tot haat en geweld

05/11/18 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:28

Bron: Anp

Twitter heeft het account van de leider van Pakistaanse beweging Tehreek-e-Labbaik (TLP) geblokkeerd. Die radicale islamitische partij organiseerde protesten nadat de christelijke Asia Bibi was vrijgesproken van godslastering.

Twitter schorst account van Pakistaanse moslimleider die oproept tot haat en geweld

Khadim Hussain Rizvi voert het woord op een protestactie van de TLP nadat een christelijke vrouw door het Pakistaanse hooggerechtshof was vrijgesproken van het beledigen van de profeet Mohammed. © AFP

De Pakistaanse autoriteiten trokken zelf bij Twitter aan de bel over het account van TLP-leider Hussain Rizvi. Die werd gebruikt om op te roepen tot ''haat en geweld'', zeggen twee hoge medewerkers van de Pakistaanse telecomautoriteit tegen persbureau Reuters. Twitter heeft nog niet gereageerd.

De TLP leidde dagenlange protesten nadat Bibi door het hooggerechtshof was vrijgesproken van het beledigen van de profeet Mohammed. Ook riep de TLP op tot het doden van de verantwoordelijke opperrechters.

Het is onduidelijk waar de vrouw zich nu bevindt. TLP-leider Rizvi heeft gewaarschuwd dat het ''oorlog'' wordt als de autoriteiten haar het land uit sturen. De partij noemt het schorsen van het account van Rizvi een samenzwering van de tegenstanders van de beschermers van de islam

Onze partners