Dat maakt het bedrijf zelf bekend.

"Zoals de meeste mensen op deze wereld zijn wij geschokt door deze gruweldaden", legt Twitter uit. "Onze diensten pikken dit soort gedrag en gewelddadige bedreigingen niet."

In de strijd tegen de accounts van 'Twitter-jihadi's' heeft het bedrijf extra personeel ingezet om alle accounts en tweets te onderzoeken.

Sociale media vormen een belangrijk middel voor IS-aanhangers voor het verspreiden van islamistische propaganda. Twitter werkt samen met het gerecht om dit soort online-activiteiten aan te pakken, aldus een mededeling.

(Belga/RR)

Dat maakt het bedrijf zelf bekend."Zoals de meeste mensen op deze wereld zijn wij geschokt door deze gruweldaden", legt Twitter uit. "Onze diensten pikken dit soort gedrag en gewelddadige bedreigingen niet." In de strijd tegen de accounts van 'Twitter-jihadi's' heeft het bedrijf extra personeel ingezet om alle accounts en tweets te onderzoeken. Sociale media vormen een belangrijk middel voor IS-aanhangers voor het verspreiden van islamistische propaganda. Twitter werkt samen met het gerecht om dit soort online-activiteiten aan te pakken, aldus een mededeling.(Belga/RR)