Korteberichtendienst Twitter stapt in de professionele streaming business. De eerste uitzendingen die gebruikers zullen kunnen bekijken, zijn tien wedstrijden van de NFL, de Amerikaanse National Football League. Twitter zal die via de eigen apps streamen en voorzien van tweets, dat schrijft Bloomberg. De dienst heeft gelijkaardige deals besproken om ook andere sporten, nieuws en entertainment te brengen, begeleid met relevante tweets van zijn eigen netwerk. De apps zullen populaire berichtjes tonen tijdens het streamen, maar ook video's van Twitters streaming app Periscope en van kortevideo-app Vine.

Twitter heeft het al een tijdje moeilijk om nog te blijven groeien, onder meer omdat het stevige concurrentie krijgt van SnapChat, WhatsApp en Instragram. De stap naar streaming lijkt dan ook een poging om de eigen tweets in een nieuw jasje te steken en gebruikers aan te trekken die nu nog geen Twitter account hebben, of die de nood voelen om grote evenementen te voorzien van de nodige 140-karakter lange observaties.

Verschillende tv- en radioprogramma's, en evenementen zoals het Eurovisie Songfestival zijn al een tijdje op de trein van live tweeting gesprongen, met wisselend succes. Twitter probeert er nu ook zelf een hand in te hebben.

Korteberichtendienst Twitter stapt in de professionele streaming business. De eerste uitzendingen die gebruikers zullen kunnen bekijken, zijn tien wedstrijden van de NFL, de Amerikaanse National Football League. Twitter zal die via de eigen apps streamen en voorzien van tweets, dat schrijft Bloomberg. De dienst heeft gelijkaardige deals besproken om ook andere sporten, nieuws en entertainment te brengen, begeleid met relevante tweets van zijn eigen netwerk. De apps zullen populaire berichtjes tonen tijdens het streamen, maar ook video's van Twitters streaming app Periscope en van kortevideo-app Vine. Twitter heeft het al een tijdje moeilijk om nog te blijven groeien, onder meer omdat het stevige concurrentie krijgt van SnapChat, WhatsApp en Instragram. De stap naar streaming lijkt dan ook een poging om de eigen tweets in een nieuw jasje te steken en gebruikers aan te trekken die nu nog geen Twitter account hebben, of die de nood voelen om grote evenementen te voorzien van de nodige 140-karakter lange observaties.Verschillende tv- en radioprogramma's, en evenementen zoals het Eurovisie Songfestival zijn al een tijdje op de trein van live tweeting gesprongen, met wisselend succes. Twitter probeert er nu ook zelf een hand in te hebben.