De website van de dienst, die populair is onder Amerikaans extreemrechts, was maandag weer toegankelijk. Het enige dat er vooralsnog op getoond wordt, is een boodschap van topman John Matze, die meldt dat er wordt gewerkt aan het herstellen van de functionaliteiten.

Complottheorieën

Het IP-adres dat door Parler wordt gebruikt, is eigendom van het bedrijf DDos-Guard. Dat verleent onder meer bescherming tegen ddos-aanvallen en wordt geëxploiteerd door twee Russen. Parler-topman Matze en DDos-Guard reageerden niet op een verzoek om commentaar. Vorige week woensdag zei Matze tegen persbureau Reuters dat Parler in gesprek was met meerdere dienstverleners.

DDos-Guard heeft in het verleden diensten verleend aan andere racistische en extreemrechtse sites en websites waarop complottheorieën worden verspreid, waaronder 8kun. Ook heeft het bedrijf Russische overheidssites ondersteund. Critici van Parler wijzen erop dat de ondersteuning door het Russische bedrijf een veiligheidsrisico vormt en dat het een vreemde keuze is voor een website waarvan de gebruikers claimen dat zij patriottistisch zijn.

De website van de dienst, die populair is onder Amerikaans extreemrechts, was maandag weer toegankelijk. Het enige dat er vooralsnog op getoond wordt, is een boodschap van topman John Matze, die meldt dat er wordt gewerkt aan het herstellen van de functionaliteiten.Het IP-adres dat door Parler wordt gebruikt, is eigendom van het bedrijf DDos-Guard. Dat verleent onder meer bescherming tegen ddos-aanvallen en wordt geëxploiteerd door twee Russen. Parler-topman Matze en DDos-Guard reageerden niet op een verzoek om commentaar. Vorige week woensdag zei Matze tegen persbureau Reuters dat Parler in gesprek was met meerdere dienstverleners.DDos-Guard heeft in het verleden diensten verleend aan andere racistische en extreemrechtse sites en websites waarop complottheorieën worden verspreid, waaronder 8kun. Ook heeft het bedrijf Russische overheidssites ondersteund. Critici van Parler wijzen erop dat de ondersteuning door het Russische bedrijf een veiligheidsrisico vormt en dat het een vreemde keuze is voor een website waarvan de gebruikers claimen dat zij patriottistisch zijn.