Twitter zal een nieuw controlesysteem installeren waarbij de identiteit van de gebruiker twee maal wordt geverifieerd. Het gaat wel om een vrijwillig systeem. Daarbij zal niet alleen een paswoord nodig zijn, maar ook een code moeten worden ingegeven, die gebruikers via een sms zullen ontvangen.

De voorbije weken waren onder meer de BBC, persbureau AP en de Financial Times slachtoffer van hackers. Zo verstuurden de hackers een valse AP-tweet over twee explosies in het Witte Huis waarbij president Obama gewond raakte. Dat valse bericht zorgde zelfs even voor paniek op de beurs. (Belga/TV)

Twitter zal een nieuw controlesysteem installeren waarbij de identiteit van de gebruiker twee maal wordt geverifieerd. Het gaat wel om een vrijwillig systeem. Daarbij zal niet alleen een paswoord nodig zijn, maar ook een code moeten worden ingegeven, die gebruikers via een sms zullen ontvangen. De voorbije weken waren onder meer de BBC, persbureau AP en de Financial Times slachtoffer van hackers. Zo verstuurden de hackers een valse AP-tweet over twee explosies in het Witte Huis waarbij president Obama gewond raakte. Dat valse bericht zorgde zelfs even voor paniek op de beurs. (Belga/TV)