Twitter vreest dat die aanvallen zullen blijven plaatsvinden. In een memo gericht aan honderden mediabedrijven raadt de microblogsite aan om één enkele computer te gebruiken voor hun account. Hierdoor is de kans op besmetting met een computervirus kleiner.

Dat enkele accounts van media gehackt konden worden, wijt Twitter aan phishingmails gericht aan journalisten. Twitter raadt de mediasector voorts aan om paswoorden van minstens twintig karakters te gebruiken die ook verschillen van de paswoorden voor e-mail.

Explosies

Vorige week werd de Twitteraccount van het Amerikaanse persagentschap The Associated Press (AP) gekraakt door een groep die zichzelf "het Syrische Elektronische Leger" noemde. Zij verstuurden een valse AP-tweet over twee explosies in het Witte Huis waarbij president Obama gewond raakte. Meteen daarop maakte de beurs van Wall Street een duik.

Ook andere mediabedrijven zoals CBC, BBC, The Guardian maar ook de internationale voetbalbond Fifa werden recentelijk het slachtoffer van een gehackte account. (Belga/TV)

Twitter vreest dat die aanvallen zullen blijven plaatsvinden. In een memo gericht aan honderden mediabedrijven raadt de microblogsite aan om één enkele computer te gebruiken voor hun account. Hierdoor is de kans op besmetting met een computervirus kleiner. Dat enkele accounts van media gehackt konden worden, wijt Twitter aan phishingmails gericht aan journalisten. Twitter raadt de mediasector voorts aan om paswoorden van minstens twintig karakters te gebruiken die ook verschillen van de paswoorden voor e-mail.Explosies Vorige week werd de Twitteraccount van het Amerikaanse persagentschap The Associated Press (AP) gekraakt door een groep die zichzelf "het Syrische Elektronische Leger" noemde. Zij verstuurden een valse AP-tweet over twee explosies in het Witte Huis waarbij president Obama gewond raakte. Meteen daarop maakte de beurs van Wall Street een duik. Ook andere mediabedrijven zoals CBC, BBC, The Guardian maar ook de internationale voetbalbond Fifa werden recentelijk het slachtoffer van een gehackte account. (Belga/TV)