In zijn bericht laat Trump zich dreigend uit tegenover personen die streven naar een zogenoemde 'autonome zone' in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Hij kondigt aan ze met 'grote kracht' te ontvangen, mochten ze het proberen. Twitter verwijdert de tweet niet, want het bedrijf vindt het in het algemeen belang dat het bericht toegankelijk blijft.

Twitter
© Twitter

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat Twitter een bericht van Trump markeert. Onlangs werd een tweet over een video met het beeldmerk van CNN en de titel 'Doodsbange peuter rent weg voor racistische baby', voorzien van het label Gemanipuleerde media.

Toen na de dood van de zwarte arrestant George Floyd massaprotesten en rellen plaatsvonden, en Trump met geweld tegen relschoppers dreigde, besloot Twitter eveneens een waarschuwing te plaatsen.

Vrije dag

Twitter heeft overigens besloten om zijn werknemers in de VS op de dag van presidentsverkiezingen voortaan een dag vrij te geven. Het bedrijf wil mensen op die manier aanmoedigen om te gaan stemmen. Voor buitenlandse werknemers ligt ook een dag betaald verlof in het verschiet, op het moment dat zij naar de stembus mogen gaan. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vallen ditmaal op 3 november, en dat is een werkdag

In zijn bericht laat Trump zich dreigend uit tegenover personen die streven naar een zogenoemde 'autonome zone' in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Hij kondigt aan ze met 'grote kracht' te ontvangen, mochten ze het proberen. Twitter verwijdert de tweet niet, want het bedrijf vindt het in het algemeen belang dat het bericht toegankelijk blijft.Het is niet de eerste keer dat Twitter een bericht van Trump markeert. Onlangs werd een tweet over een video met het beeldmerk van CNN en de titel 'Doodsbange peuter rent weg voor racistische baby', voorzien van het label Gemanipuleerde media.Toen na de dood van de zwarte arrestant George Floyd massaprotesten en rellen plaatsvonden, en Trump met geweld tegen relschoppers dreigde, besloot Twitter eveneens een waarschuwing te plaatsen.Vrije dagTwitter heeft overigens besloten om zijn werknemers in de VS op de dag van presidentsverkiezingen voortaan een dag vrij te geven. Het bedrijf wil mensen op die manier aanmoedigen om te gaan stemmen. Voor buitenlandse werknemers ligt ook een dag betaald verlof in het verschiet, op het moment dat zij naar de stembus mogen gaan. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vallen ditmaal op 3 november, en dat is een werkdag