Het bedrijf baseert zich onder meer op mededelingen van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Die concludeerden eerder dat Russia Today (RT) en Sputnik betrokken waren bij pogingen van de Russische overheid de presidentsverkiezing van 2016 te verstoren, aldus Twitter. ,,En dat is niet iets wat we willen op Twitter'', schreef het techbedrijf.

Twitter stelde sinds 2011 ongeveer 1,9 miljoen dollar (ruim 1,6 miljoen euro) te hebben verdiend aan de advertenties van RT. Het techbedrijf beloofde dat bedrag te gebruiken om externe onderzoekers te ondersteunen. Die financiële steun moet onder meer ten goede komen aan onderzoek naar de wijze waarop Twitter wordt gebruikt rond verkiezingen.

Het bedrijf baseert zich onder meer op mededelingen van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Die concludeerden eerder dat Russia Today (RT) en Sputnik betrokken waren bij pogingen van de Russische overheid de presidentsverkiezing van 2016 te verstoren, aldus Twitter. ,,En dat is niet iets wat we willen op Twitter'', schreef het techbedrijf.Twitter stelde sinds 2011 ongeveer 1,9 miljoen dollar (ruim 1,6 miljoen euro) te hebben verdiend aan de advertenties van RT. Het techbedrijf beloofde dat bedrag te gebruiken om externe onderzoekers te ondersteunen. Die financiële steun moet onder meer ten goede komen aan onderzoek naar de wijze waarop Twitter wordt gebruikt rond verkiezingen.