Geïnteresseerde bedrijven moeten volgens bronnen in de komende twee weken met een definitief bod komen Er zijn een aantal potentiele kopers in de running voor de microblogsite. Eerder werden Google-moederbedrijf Alphabet en entertainmentconcern Walt Disney genoemd, maar deze bedrijven geven geen vervolg aan hun interesse in Twitter. De bedrijven zullen geen bod uitbrengen, zo meldt technologienieuwssite Recode op basis van ingewijden.

Salesforce heeft interesse

Een van de bedrijven die nog overweegt een bod uit te brengen is softwarebedrijf Salesforce. Er zingen al langer geruchten rond over interesse in Twitter. Het bedrijf worstelt met de concurrentie van onder meer Facebook en Snapchat en heeft moeite geld te verdienen met advertenties.

Koers omhoog

De koers van het aandeel Twitter liep de laatste tijd flink op vanwege overnamegeruchten. Het ligt voor de hand dat de bekoelde interesse in het bedrijf ook gevolgen heeft voor het aandeel.

Duidelijkheid

Twitter begon pas vorige maand over verkoop te denken. Het lijkt erop dat CEO Jack Dorsey de aandeelhouders en werknemers zo snel mogelijk duidelijkheid wil bieden over de toekomst van het bedrijf, dat moeite heeft met het maken van winst.

(ANP/WK)

Geïnteresseerde bedrijven moeten volgens bronnen in de komende twee weken met een definitief bod komen Er zijn een aantal potentiele kopers in de running voor de microblogsite. Eerder werden Google-moederbedrijf Alphabet en entertainmentconcern Walt Disney genoemd, maar deze bedrijven geven geen vervolg aan hun interesse in Twitter. De bedrijven zullen geen bod uitbrengen, zo meldt technologienieuwssite Recode op basis van ingewijden.Salesforce heeft interesseEen van de bedrijven die nog overweegt een bod uit te brengen is softwarebedrijf Salesforce. Er zingen al langer geruchten rond over interesse in Twitter. Het bedrijf worstelt met de concurrentie van onder meer Facebook en Snapchat en heeft moeite geld te verdienen met advertenties.Koers omhoogDe koers van het aandeel Twitter liep de laatste tijd flink op vanwege overnamegeruchten. Het ligt voor de hand dat de bekoelde interesse in het bedrijf ook gevolgen heeft voor het aandeel.DuidelijkheidTwitter begon pas vorige maand over verkoop te denken. Het lijkt erop dat CEO Jack Dorsey de aandeelhouders en werknemers zo snel mogelijk duidelijkheid wil bieden over de toekomst van het bedrijf, dat moeite heeft met het maken van winst.(ANP/WK)