Twitter maakt zich op voor enkele belangrijke wijzigingen aan zijn gebruikersinterface. Zo worden foto's en video's straks in de Tweets getoond, en wordt het gemakkelijker om content te zoeken op het platform. "De nieuwe Twitter moet sneller, eenvoudiger en consistenter zijn", kwam platformdirecteur Ryan Sarver uitleggen op LeWeb. Sarver werd in Parijs geconfronteerd met de eerste reacties op de nieuwe interface die binnen enkele weken wereldwijd wordt uitgerold. Die variëren -zoals zo vaak - van erg negatief tot erg positief. "In elk geval zijn we vertrokken vanuit het standpunt van de gebruiker", aldus Sarver.

"Facebook en Google maken er een erezaak van om steeds meer features aan te bieden, maar bij Twitter trachten we onze gebruikers te begrijpen. We willen ze content kunnen aanbieden die relevant is, opdat ze hun tijd niet verdoen."

Sarver gaf nog mee dat het vernieuwde platform tegemoet komt aan fouten die gemaakt werden in het verleden. Zo worden de verschillende mobiele apps beter op elkaar afgestemd, en zullen foto's, video's en check-ins 'herkenbaarder' gemaakt worden op verschillende platformen.

Momenteel klokt Twitter af op 250 miljoen tweets per dag, en 1 miljard per week. Het platform zou 100 miljoen actieve gebruikers tellen, en Sarver wil dat aantal flink de hoogte zien ingaan.

"Maar als we wereldwijd meer gebruikers willen aantrekken, dan moeten er ook keuzes gemaakt worden. Dan moet er beslist worden welke functionaliteiten we extra in de verf zetten, en welke niet."

Twitter maakt zich op voor enkele belangrijke wijzigingen aan zijn gebruikersinterface. Zo worden foto's en video's straks in de Tweets getoond, en wordt het gemakkelijker om content te zoeken op het platform. "De nieuwe Twitter moet sneller, eenvoudiger en consistenter zijn", kwam platformdirecteur Ryan Sarver uitleggen op LeWeb. Sarver werd in Parijs geconfronteerd met de eerste reacties op de nieuwe interface die binnen enkele weken wereldwijd wordt uitgerold. Die variëren -zoals zo vaak - van erg negatief tot erg positief. "In elk geval zijn we vertrokken vanuit het standpunt van de gebruiker", aldus Sarver. "Facebook en Google maken er een erezaak van om steeds meer features aan te bieden, maar bij Twitter trachten we onze gebruikers te begrijpen. We willen ze content kunnen aanbieden die relevant is, opdat ze hun tijd niet verdoen." Sarver gaf nog mee dat het vernieuwde platform tegemoet komt aan fouten die gemaakt werden in het verleden. Zo worden de verschillende mobiele apps beter op elkaar afgestemd, en zullen foto's, video's en check-ins 'herkenbaarder' gemaakt worden op verschillende platformen. Momenteel klokt Twitter af op 250 miljoen tweets per dag, en 1 miljard per week. Het platform zou 100 miljoen actieve gebruikers tellen, en Sarver wil dat aantal flink de hoogte zien ingaan. "Maar als we wereldwijd meer gebruikers willen aantrekken, dan moeten er ook keuzes gemaakt worden. Dan moet er beslist worden welke functionaliteiten we extra in de verf zetten, en welke niet."