Zo worden de gebruikers doorverwezen naar het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Dat centrum ziet in Twitter een goede partner om mensen te kunnen bereiken met wie hulporganisaties vaak geen contact hebben. Daarnaast heeft Twitter een meldingsformulier voor mensen die met zelfdoding of zelfverwonding dreigen. Een gespecialiseerd team beoordeelt de rapporten en neemt indien nodig contact op met de persoon.

Het project loopt al in verschillende landen, maar wordt dit jaar ook gelanceerd in België, Italië, Zweden en Frankrijk. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Zo worden de gebruikers doorverwezen naar het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Dat centrum ziet in Twitter een goede partner om mensen te kunnen bereiken met wie hulporganisaties vaak geen contact hebben. Daarnaast heeft Twitter een meldingsformulier voor mensen die met zelfdoding of zelfverwonding dreigen. Een gespecialiseerd team beoordeelt de rapporten en neemt indien nodig contact op met de persoon. Het project loopt al in verschillende landen, maar wordt dit jaar ook gelanceerd in België, Italië, Zweden en Frankrijk. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.