De Turkse telecomautoriteiten heffen het verbod op Twitter dan toch op. Daarmee schikt de overheid zich naar de eis van het Turks grondwettelijk hof.

Dat melden Turkse media.

Twitter werd kort voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig weekend gesloten op bevel van premier Tayyip Recep Erdogan, die zich ergerde aan de verspreiding van steeds maar nieuwe beschuldigingen van corruptie op het internet.

Het grondwettelijk hof oordeelde gisteren dat de blokkering illegaal en een schending van het fundamenteel recht op vrije meningsuiting is. Het vonnis werd vandaag in het Turkse staatsblad gepubliceerd. (KVDA)

De Turkse telecomautoriteiten heffen het verbod op Twitter dan toch op. Daarmee schikt de overheid zich naar de eis van het Turks grondwettelijk hof.Dat melden Turkse media. Twitter werd kort voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig weekend gesloten op bevel van premier Tayyip Recep Erdogan, die zich ergerde aan de verspreiding van steeds maar nieuwe beschuldigingen van corruptie op het internet. Het grondwettelijk hof oordeelde gisteren dat de blokkering illegaal en een schending van het fundamenteel recht op vrije meningsuiting is. Het vonnis werd vandaag in het Turkse staatsblad gepubliceerd. (KVDA)