Tyco Electronics neemt ADC Telecommunications over, dat onderdelen voor breedbandinfrastructuur produceert. Met de overname is een bedrag van 1,24 miljard dollar gemoeid.

ADC is een fabrikant van allerlei componenten voor telecomapparatuur, zoals koper- en glasvezelkabels en network access devices . Vorig jaar haalde het bedrijf net geen miljard dollar omzet - al ging het wel om een verkort fiscaal jaar van 11 maanden. Tyco Electronics - producent van passieve en elektronische componenten - gaat er vanuit dat de vraag naar glasvezelverbindingen alsmaar zal blijven toenemen, en wil zich via de overname van ADC Telecommunications verstevigen in die telecommarkt.

Het in Zwitserland gebaseerde Tyco wil zowel de 'wired' als 'wireless' units van ADC gaan verweven in de eigen portfolio van connectiviteitsproducten. De deal maakt nogmaals duidelijk dat consolidatie in telecomuitrusting nodig is om de volumes te kunnen opdrijven. De overname moet het bedrijf ook toelaten om de markt van consumer electronics te gaan bespelen met onder meer componenten voor smartphones, 3D-televisies en videoconferencing.

België belangrijk voor Tyco

Tyco Electronics - dat gegroeid is uit het samengaan van onder andere Raychem en AMP - heeft een niet onbelangrijke vestiging in Kessel-Lo waar zich de wereldwijde headquarters bevinden voor de telecomdivisie. In totaal werken er zo'n 800 mensen, waaronder meer dan 100 ingenieurs. Vorig boekjaar bedroeg de omzet in Kessel-Lo 259 miljoen euro.

Tyco heeft ook een vestiging in Oostkamp voor de ontwikkeling van elektromechanische componenten voor communciatiebranche en automobielsector (was historisch een van de belangrijke peilers van het bedrijf was), die in boekjaar 208 nog 120 miljoen euro omzet draaide. Tyco Electronics hoopt de transactie af te kunnen ronden tegen het vierde kwartaal.

Tyco Electronics neemt ADC Telecommunications over, dat onderdelen voor breedbandinfrastructuur produceert. Met de overname is een bedrag van 1,24 miljard dollar gemoeid. ADC is een fabrikant van allerlei componenten voor telecomapparatuur, zoals koper- en glasvezelkabels en network access devices . Vorig jaar haalde het bedrijf net geen miljard dollar omzet - al ging het wel om een verkort fiscaal jaar van 11 maanden. Tyco Electronics - producent van passieve en elektronische componenten - gaat er vanuit dat de vraag naar glasvezelverbindingen alsmaar zal blijven toenemen, en wil zich via de overname van ADC Telecommunications verstevigen in die telecommarkt. Het in Zwitserland gebaseerde Tyco wil zowel de 'wired' als 'wireless' units van ADC gaan verweven in de eigen portfolio van connectiviteitsproducten. De deal maakt nogmaals duidelijk dat consolidatie in telecomuitrusting nodig is om de volumes te kunnen opdrijven. De overname moet het bedrijf ook toelaten om de markt van consumer electronics te gaan bespelen met onder meer componenten voor smartphones, 3D-televisies en videoconferencing.België belangrijk voor Tyco Tyco Electronics - dat gegroeid is uit het samengaan van onder andere Raychem en AMP - heeft een niet onbelangrijke vestiging in Kessel-Lo waar zich de wereldwijde headquarters bevinden voor de telecomdivisie. In totaal werken er zo'n 800 mensen, waaronder meer dan 100 ingenieurs. Vorig boekjaar bedroeg de omzet in Kessel-Lo 259 miljoen euro. Tyco heeft ook een vestiging in Oostkamp voor de ontwikkeling van elektromechanische componenten voor communciatiebranche en automobielsector (was historisch een van de belangrijke peilers van het bedrijf was), die in boekjaar 208 nog 120 miljoen euro omzet draaide. Tyco Electronics hoopt de transactie af te kunnen ronden tegen het vierde kwartaal.