Het Gentse e-learningbedrijf U&I Learning heeft een nieuwe opdracht in de wacht gesleept bij de Europese Commissie, goed voor ongeveer 1 miljoen euro.

Het directoraat-generaal Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie wil via een e-learningaanbod de kloof met de Europese kmo's kunnen dichten, met name als het gaat om de toegang van kmo's tot bijvoorbeeld kaderprogramma's voor onderzoek en technologische ontwikkeling. "Grote bedrijven stellen daar gewoonlijk wel specifieke mensen voor aan, maar voor kmo's is het vaak moeilijk door de bomen het bos nog te zien. De e-learningplatform moet dat probleem verhelpen", vertelt ons Jean-Philippe Schepens, general manager U&I Learning Belgium.

Volgens Schepens gaat U&I Learning de Commissie een 'geïntegreerde e-learning 2.0' leveren. "Dat wil zeggen dat we traditionele webconferenties aanvullen met actieve participatie via discussiefora en social media." Daarnaast gaat de Commissie ook gebruik maken van zogenaamde 'serious gaming'. "Het lijkt wat een hype, maar wij zien er het pedagogische belang van in. Je creëert een leeromgeving waarin je de nodige know-how zelf kunt 'ontdekken'. Dat heeft wel degelijk pedagogische impact. We hebben de Commissie ervan kunnen overtuigen dat ook te integreren."

U&I Learning won het contract van liefst 26 andere kandidaten. "Andere spelers zijn vaak getrouwd met 1 technologie. Wij differentiëren ons door te focussen op de pedagogiek." Het Gentse bedrijf won overigens begin 2009 al een belangrijk raamcontract rond e-learning bij de Europese Commissie, goed voor een geschatte 7,2 miljoen euro over 4 jaar.

U&I Learning draaide in het voorbije (economisch moeilijke) boekjaar een omzet van 10,26 miljoen euro, een daling van 4,6 procent tegenover 2009. De EBITDA bedroeg 781.000

euro. Voor 2011 verwacht het bedrijf een voorzichtig herstel, met nieuwe projecten bij onder meer Carrefour, Pfizer, Roche en Adecco.

Het Gentse e-learningbedrijf U&I Learning heeft een nieuwe opdracht in de wacht gesleept bij de Europese Commissie, goed voor ongeveer 1 miljoen euro. Het directoraat-generaal Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie wil via een e-learningaanbod de kloof met de Europese kmo's kunnen dichten, met name als het gaat om de toegang van kmo's tot bijvoorbeeld kaderprogramma's voor onderzoek en technologische ontwikkeling. "Grote bedrijven stellen daar gewoonlijk wel specifieke mensen voor aan, maar voor kmo's is het vaak moeilijk door de bomen het bos nog te zien. De e-learningplatform moet dat probleem verhelpen", vertelt ons Jean-Philippe Schepens, general manager U&I Learning Belgium. Volgens Schepens gaat U&I Learning de Commissie een 'geïntegreerde e-learning 2.0' leveren. "Dat wil zeggen dat we traditionele webconferenties aanvullen met actieve participatie via discussiefora en social media." Daarnaast gaat de Commissie ook gebruik maken van zogenaamde 'serious gaming'. "Het lijkt wat een hype, maar wij zien er het pedagogische belang van in. Je creëert een leeromgeving waarin je de nodige know-how zelf kunt 'ontdekken'. Dat heeft wel degelijk pedagogische impact. We hebben de Commissie ervan kunnen overtuigen dat ook te integreren." U&I Learning won het contract van liefst 26 andere kandidaten. "Andere spelers zijn vaak getrouwd met 1 technologie. Wij differentiëren ons door te focussen op de pedagogiek." Het Gentse bedrijf won overigens begin 2009 al een belangrijk raamcontract rond e-learning bij de Europese Commissie, goed voor een geschatte 7,2 miljoen euro over 4 jaar. U&I Learning draaide in het voorbije (economisch moeilijke) boekjaar een omzet van 10,26 miljoen euro, een daling van 4,6 procent tegenover 2009. De EBITDA bedroeg 781.000 euro. Voor 2011 verwacht het bedrijf een voorzichtig herstel, met nieuwe projecten bij onder meer Carrefour, Pfizer, Roche en Adecco.