KBC maakt betalen tussen smartphones onderling mogelijk. En de bank lanceert zo ineens een nieuwe term: 'scashen'.

'Scashen' - een samentrekking van 'scannen' en 'cashen' - combineert QR-technologie (van de QR-codes die je hier en daar ziet verschijnen) en de al eerder gelanceerde app KBC/CBC-Mobile Banking. Zo zou je heel snel geld kunnen overmaken van de ene naar de andere rekening middels twee smartphones.

De ontvanger van het geld creëert zelf een scashcode met de app KBC/CBC-Mobile Banking op zijn smartphone. Dat doet hij met de knop 'Geld ontvangen'. Hij heeft daarbij de keuze om al dan niet een bedrag of vrije mededeling in te voeren. De betaler scant die scashcode vanuit de app KBC/CBC-Mobile Banking op zijn smartphone met de knop 'Geld verzenden', en bevestigt de betaling daarna gewoon even met zijn wachtwoord. Als de betaler niet beschikt over KBC/CBC-Mobile Banking, kiest de ontvanger voor 'e-mail' in plaats van 'scashcode'. Zo krijgt de betaler automatisch een e-mail met de nodige betalingsgegevens en kan de overschrijving nadien correct gebeuren.

De betaling gebeurt in real time. De ontvanger zou na het 'scashen' dus meteen moeten zien dat bedrag is gestort op z'n rekening. Rekeningnummers dicteren, opschrijven of intikken is niet meer nodig. KBC ziet vooral voordelen in typische situaties als bij het samenleggen voor een cadeautje voor een collega of bij een etentje met vrienden waarbij ieder zijn deel betaalt maar niet iedereen gepast geld bijheeft. KBC onderzoekt ook hoe het scashen nog verder kan geïntegreerd worden, bijvoorbeeld met 'scashcodes' op facturen en drukwerk.

KBC maakt betalen tussen smartphones onderling mogelijk. En de bank lanceert zo ineens een nieuwe term: 'scashen'. 'Scashen' - een samentrekking van 'scannen' en 'cashen' - combineert QR-technologie (van de QR-codes die je hier en daar ziet verschijnen) en de al eerder gelanceerde app KBC/CBC-Mobile Banking. Zo zou je heel snel geld kunnen overmaken van de ene naar de andere rekening middels twee smartphones. De ontvanger van het geld creëert zelf een scashcode met de app KBC/CBC-Mobile Banking op zijn smartphone. Dat doet hij met de knop 'Geld ontvangen'. Hij heeft daarbij de keuze om al dan niet een bedrag of vrije mededeling in te voeren. De betaler scant die scashcode vanuit de app KBC/CBC-Mobile Banking op zijn smartphone met de knop 'Geld verzenden', en bevestigt de betaling daarna gewoon even met zijn wachtwoord. Als de betaler niet beschikt over KBC/CBC-Mobile Banking, kiest de ontvanger voor 'e-mail' in plaats van 'scashcode'. Zo krijgt de betaler automatisch een e-mail met de nodige betalingsgegevens en kan de overschrijving nadien correct gebeuren. De betaling gebeurt in real time. De ontvanger zou na het 'scashen' dus meteen moeten zien dat bedrag is gestort op z'n rekening. Rekeningnummers dicteren, opschrijven of intikken is niet meer nodig. KBC ziet vooral voordelen in typische situaties als bij het samenleggen voor een cadeautje voor een collega of bij een etentje met vrienden waarbij ieder zijn deel betaalt maar niet iedereen gepast geld bijheeft. KBC onderzoekt ook hoe het scashen nog verder kan geïntegreerd worden, bijvoorbeeld met 'scashcodes' op facturen en drukwerk.