Lyft en nuTonomy willen samenwerken om het boeken van een rit, het uitrekenen van de beste route en de communicatie met de bestuurder te optimaliseren, klinkt het in een gezamenlijke verklaring. De eerste tests zullen worden uitgevoerd in Boston, de thuisstad van nuTonomy.

Het is geen monogame samenwerking. Lyft werkt al samen met General Motors en Google-dochter Waymo. NuTonomy, een spin-off van MIT, wil volgend jaar al zelfrijdende auto's introduceren in Singapore, samen met PSA (Peugeot, Citroën, Opel). De softwarebouwer lanceerde tijdens de aankondiging een video die toont hoe ver het daarmee al staat.

Lyft heeft in de afgelopen maanden haar grote concurrent Uber overvleugeld. Uber, dat ook aan zelfrijdende auto's werkt, gaat de laatste tijd van schandaal naar schandaal. Daardoor verliest de taxi-app steeds meer gebruikers aan Lyft.

Lyft en nuTonomy willen samenwerken om het boeken van een rit, het uitrekenen van de beste route en de communicatie met de bestuurder te optimaliseren, klinkt het in een gezamenlijke verklaring. De eerste tests zullen worden uitgevoerd in Boston, de thuisstad van nuTonomy. Het is geen monogame samenwerking. Lyft werkt al samen met General Motors en Google-dochter Waymo. NuTonomy, een spin-off van MIT, wil volgend jaar al zelfrijdende auto's introduceren in Singapore, samen met PSA (Peugeot, Citroën, Opel). De softwarebouwer lanceerde tijdens de aankondiging een video die toont hoe ver het daarmee al staat.Lyft heeft in de afgelopen maanden haar grote concurrent Uber overvleugeld. Uber, dat ook aan zelfrijdende auto's werkt, gaat de laatste tijd van schandaal naar schandaal. Daardoor verliest de taxi-app steeds meer gebruikers aan Lyft.