In een lange blogpost van voorzitter John Zimmer legt het bedrijf uit dat het vanaf 2017 wil beginnen met semi-autonome wagens. Die zouden enkel op vaste routes, waarvan geweten is dat ze veilig kunnen worden afgelegd, rijden.

Vanaf 2019 wil het bedrijf shiften naar volledig autonoom rijdende wagens. Die krijgen in eerste instantie een snelheidsbeperking tot 25 mijl per uur (40 km/u), wat zal verhogen naarmate de technologie vordert.

Rond 2021-2022 wil Lyft dat de meeste van zijn wagens autonoom rijden. Dat koppelt Zimmer aan een trend waarbij mensen in grote Amerikaanse steden in de jaren nadien zelf minder auto's zullen bezitten. Er van uitgaande dat ze allemaal voor Lyft zullen kiezen en dus geen eigen wagen zullen willen.

Lyft is niet actief in Europa maar is in de VS de grote concurrent van Uber. Het bedrijf kreeg vorig jaar nog een investering van een half miljard dollar van GM, dat in ruil een belang van 10 procent verwierf. Toen al lieten de twee verstaan dat ze een netwerk van zelfrijdende wagens willen bouwen.

In een lange blogpost van voorzitter John Zimmer legt het bedrijf uit dat het vanaf 2017 wil beginnen met semi-autonome wagens. Die zouden enkel op vaste routes, waarvan geweten is dat ze veilig kunnen worden afgelegd, rijden.Vanaf 2019 wil het bedrijf shiften naar volledig autonoom rijdende wagens. Die krijgen in eerste instantie een snelheidsbeperking tot 25 mijl per uur (40 km/u), wat zal verhogen naarmate de technologie vordert.Rond 2021-2022 wil Lyft dat de meeste van zijn wagens autonoom rijden. Dat koppelt Zimmer aan een trend waarbij mensen in grote Amerikaanse steden in de jaren nadien zelf minder auto's zullen bezitten. Er van uitgaande dat ze allemaal voor Lyft zullen kiezen en dus geen eigen wagen zullen willen.Lyft is niet actief in Europa maar is in de VS de grote concurrent van Uber. Het bedrijf kreeg vorig jaar nog een investering van een half miljard dollar van GM, dat in ruil een belang van 10 procent verwierf. Toen al lieten de twee verstaan dat ze een netwerk van zelfrijdende wagens willen bouwen.