Toyota en Uber werken al een tijdje samen rond de ontwikkeling van zelfrijdende wagens en 'ride hailing-technologie', het bestellen van een rit via de smartphone. Ook heeft Toyota een niet nader gekend aandeel in Uber en biedt het chauffeurs van de taxidienst

Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei zou Uber-ceo Dara Khosrowshahi nu een ontmoeting achter de rug hebben met Toyota om zelfrijdende technologie van Uber aan Toyota te verkopen, onder meer voor gebruik in een minibusje. Officieel geven beide bedrijven geen commentaar op het gerucht.

De gesprekken wijzen vooral om de evolutie van Uber om met zo veel mogelijk autobouwers in zee te kunnen gaan om marktleiderschap te krijgen in het landschap van zelfrijdende wagens. Zo werkt het bedrijf vandaag al samen met Volvo en Daimler rond de technologie. Ook concurrent Waymo (Google) kijkt vandaag naar gelijkaardige partnerschappen.

Toyota en Uber werken al een tijdje samen rond de ontwikkeling van zelfrijdende wagens en 'ride hailing-technologie', het bestellen van een rit via de smartphone. Ook heeft Toyota een niet nader gekend aandeel in Uber en biedt het chauffeurs van de taxidienstVolgens de Japanse zakenkrant Nikkei zou Uber-ceo Dara Khosrowshahi nu een ontmoeting achter de rug hebben met Toyota om zelfrijdende technologie van Uber aan Toyota te verkopen, onder meer voor gebruik in een minibusje. Officieel geven beide bedrijven geen commentaar op het gerucht.De gesprekken wijzen vooral om de evolutie van Uber om met zo veel mogelijk autobouwers in zee te kunnen gaan om marktleiderschap te krijgen in het landschap van zelfrijdende wagens. Zo werkt het bedrijf vandaag al samen met Volvo en Daimler rond de technologie. Ook concurrent Waymo (Google) kijkt vandaag naar gelijkaardige partnerschappen.