De auto's zullen worden gemaakt door Volvo, dat ze vervolgens verkoopt aan Uber. Die kan de autonome auto's gebruiken voor het aanbieden van chauffeurloze taxidiensten. De bedrijven verwachten die volledig zelfrijdende taxi in 2021 op de weg te kunnen hebben.

Eerder deze week liet Ford al weten te werken aan auto's zonder stuur, rem en gaspedaal, die kunnen worden gebruikt voor chauffeurloze taxi- en autodeeldiensten. Ford voorspelde eveneens in 2021 in staat te zijn zo'n auto op grote schaal te produceren. (ANP)

De auto's zullen worden gemaakt door Volvo, dat ze vervolgens verkoopt aan Uber. Die kan de autonome auto's gebruiken voor het aanbieden van chauffeurloze taxidiensten. De bedrijven verwachten die volledig zelfrijdende taxi in 2021 op de weg te kunnen hebben.Eerder deze week liet Ford al weten te werken aan auto's zonder stuur, rem en gaspedaal, die kunnen worden gebruikt voor chauffeurloze taxi- en autodeeldiensten. Ford voorspelde eveneens in 2021 in staat te zijn zo'n auto op grote schaal te produceren. (ANP)