Alle chauffeurs met een VVB-vergunning (voor diensten voor het verhuur van voertuigen met een bestuurder) die minstens tien ritten hebben uitgevoerd via het Uber-platform in oktober en november 2021, krijgen de vergoeding. De betaling gebeurt automatisch, de chauffeurs moeten geen actie ondernemen.

'We hopen dat deze steun de komende dagen een verlichting voor jou en je familie brengt, terwijl de regering belangrijke stappen onderneemt in de richting van een noodoplossing', aldus Uber in de mail naar de chauffeurs. Het Brusselse hof van beroep heeft vorige week geoordeeld dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app in de hoofdstad.

Alle chauffeurs met een VVB-vergunning (voor diensten voor het verhuur van voertuigen met een bestuurder) die minstens tien ritten hebben uitgevoerd via het Uber-platform in oktober en november 2021, krijgen de vergoeding. De betaling gebeurt automatisch, de chauffeurs moeten geen actie ondernemen.'We hopen dat deze steun de komende dagen een verlichting voor jou en je familie brengt, terwijl de regering belangrijke stappen onderneemt in de richting van een noodoplossing', aldus Uber in de mail naar de chauffeurs. Het Brusselse hof van beroep heeft vorige week geoordeeld dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app in de hoofdstad.