De controversiële taxidienst was al actief met UberPop, de taxidienst met amateurchauffeurs die wat bij willen verdienen. Die dienst werd vorig jaar gelanceerd en leidde tot veel ophef, bij taxichauffeurs en de politiek.

uberX zorgt voor meer comfort, de auto's mogen maar zeven jaar oud zijn en er dient een flesje water aanwezig te zijn voor de klant. Bovendien zijn de chauffeurs anders dan bij UberPop legitiem taxichauffeur.

Binnen de app kunnen gebruikers nu kiezen of ze liever van UberPop of uberX gebruik maken. De nieuwe dienst is wel duurder dan UberPop.

Uber
© Uber
De controversiële taxidienst was al actief met UberPop, de taxidienst met amateurchauffeurs die wat bij willen verdienen. Die dienst werd vorig jaar gelanceerd en leidde tot veel ophef, bij taxichauffeurs en de politiek.uberX zorgt voor meer comfort, de auto's mogen maar zeven jaar oud zijn en er dient een flesje water aanwezig te zijn voor de klant. Bovendien zijn de chauffeurs anders dan bij UberPop legitiem taxichauffeur.Binnen de app kunnen gebruikers nu kiezen of ze liever van UberPop of uberX gebruik maken. De nieuwe dienst is wel duurder dan UberPop.