Via de UberEATS-app kunnen inwoners van de stad dagelijks tussen 11.00 uur 's ochtends en 23.00 uur 's avonds maaltijden bestellen. Het eten zal niet geleverd worden per auto, maar wel per fiets en per scooter.

"We starten met een breed scala aan kwalitatief goede lokale restaurants en honderden koeriers die de bestellingen per fiets of scooter zullen bezorgen", zegt Uber in een mededeling. Maaltijden bestellen via UberEATS zou net zo eenvoudig zijn als het bestellen van een Uber-rit, voegt het bedrijf er aan toe. Gebruikers selecteren het restaurant en gerecht naar keuze, volgen de status van hun bestelling via de app, zien live op de kaart waar de bestelling is en een UberEATS-koerier levert de maaltijd voor de deur af. Net als bij de Uber-app wordt de factuur naar het e-mailadres van de gebruiker gestuurd.

Restaurants in de Belgische hoofdstad kunnen via het UberEATS-platform hun maaltijden aan alle Uber-gebruikers aanbieden. Iedereen met een bestaand Uber-account, heeft automatisch een UberEATS-account en kan direct inloggen. Met de lancering in Brussel is UberEATS nu beschikbaar in 40 steden verspreid over 13 landen wereldwijd.

Met de dienst stapt Uber in de markt van maaltijdleveranciers, waar bijvoorbeeld ook Deliveroo, Pizza.be en de Belgische start-up Take Eat Easy al actief zijn.

(Belga)

Via de UberEATS-app kunnen inwoners van de stad dagelijks tussen 11.00 uur 's ochtends en 23.00 uur 's avonds maaltijden bestellen. Het eten zal niet geleverd worden per auto, maar wel per fiets en per scooter."We starten met een breed scala aan kwalitatief goede lokale restaurants en honderden koeriers die de bestellingen per fiets of scooter zullen bezorgen", zegt Uber in een mededeling. Maaltijden bestellen via UberEATS zou net zo eenvoudig zijn als het bestellen van een Uber-rit, voegt het bedrijf er aan toe. Gebruikers selecteren het restaurant en gerecht naar keuze, volgen de status van hun bestelling via de app, zien live op de kaart waar de bestelling is en een UberEATS-koerier levert de maaltijd voor de deur af. Net als bij de Uber-app wordt de factuur naar het e-mailadres van de gebruiker gestuurd.Restaurants in de Belgische hoofdstad kunnen via het UberEATS-platform hun maaltijden aan alle Uber-gebruikers aanbieden. Iedereen met een bestaand Uber-account, heeft automatisch een UberEATS-account en kan direct inloggen. Met de lancering in Brussel is UberEATS nu beschikbaar in 40 steden verspreid over 13 landen wereldwijd. Met de dienst stapt Uber in de markt van maaltijdleveranciers, waar bijvoorbeeld ook Deliveroo, Pizza.be en de Belgische start-up Take Eat Easy al actief zijn. (Belga)