Uber schreef in het tweede kwartaal 750 miljoen dollar aan rode cijfers. In het eerste kwartaal was dit 520 miljoen dollar negatief. De bedragen zijn exclusief aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen. Uber is niet beursgenoteerd en daarmee niet verplicht om zijn resultaten te presenteren. Toch praat het investeerders ieder kwartaal bij over de gang van zaken.

Het uitbetalen van chauffeurs is veruit de grootste kostenpost voor Uber. Ook steekt het bedrijf veel geld in verdere groei van de onderneming. En met succes. Met boekingen voor zijn ritten haalde Uber in het eerste kwartaal ruim 3,8 miljard dollar op. In het tweede kwartaal groeide dit tot ruim 5 miljard dollar.

(ANP/WK)

Uber schreef in het tweede kwartaal 750 miljoen dollar aan rode cijfers. In het eerste kwartaal was dit 520 miljoen dollar negatief. De bedragen zijn exclusief aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen. Uber is niet beursgenoteerd en daarmee niet verplicht om zijn resultaten te presenteren. Toch praat het investeerders ieder kwartaal bij over de gang van zaken.Het uitbetalen van chauffeurs is veruit de grootste kostenpost voor Uber. Ook steekt het bedrijf veel geld in verdere groei van de onderneming. En met succes. Met boekingen voor zijn ritten haalde Uber in het eerste kwartaal ruim 3,8 miljard dollar op. In het tweede kwartaal groeide dit tot ruim 5 miljard dollar.(ANP/WK)