Voor zijn schikking maakte Uber afspraken met vijftig staten en het federale district Washington DC. De hack in kwestie vond plaats in oktober 2016, maar Uber kwam er pas in november vorig jaar mee naar buiten. Hackers hadden de persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen gebruikers en chauffeurs van de populaire taxi-app van Uber gestolen. Bij de slachtoffers zaten ook enkele duizenden Belgen. Er werden onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers afhandig gemaakt. Saillant detail is dat Uber de hackers 100.000 dollar betaalde om de diefstal stil te houden en de data te vernietigen.

Eerder dit jaar kreeg Uber al een tik op de vingers van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) vanwege het lang achterhouden van de hack. Waar de toezichthouder zich vooral aan stoorde was dat het al de tweede keer was dat Uber zoiets had gedaan. Uber had in 2014 al een soortgelijk datalek achtergehouden.

Voor zijn schikking maakte Uber afspraken met vijftig staten en het federale district Washington DC. De hack in kwestie vond plaats in oktober 2016, maar Uber kwam er pas in november vorig jaar mee naar buiten. Hackers hadden de persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen gebruikers en chauffeurs van de populaire taxi-app van Uber gestolen. Bij de slachtoffers zaten ook enkele duizenden Belgen. Er werden onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers afhandig gemaakt. Saillant detail is dat Uber de hackers 100.000 dollar betaalde om de diefstal stil te houden en de data te vernietigen.Eerder dit jaar kreeg Uber al een tik op de vingers van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) vanwege het lang achterhouden van de hack. Waar de toezichthouder zich vooral aan stoorde was dat het al de tweede keer was dat Uber zoiets had gedaan. Uber had in 2014 al een soortgelijk datalek achtergehouden.