De afspraak was reeds langer gepland, zegt de woordvoerster van Tommelein in een reactie op de oproep van de taxibedrijven aan de federale regering om op te treden tegen Uber.

Pierre Steenberghen, secretaris van de Nationale Groepering van Taxi-Ondernemingen, riep Tommelein en zijn collega bevoegd voor de strijd tegen fiscale fraude, Elke Sleurs (N-VA), op om stappen te ondernemen tegen Uber, nadat het bedrijf in Nederland in het ongelijk gesteld is.

Voor Tommelein mogen innovatie en vernieuwing niet worden tegengewerkt. De organisatie en werking van de taxidiensten moeten mee-evolueren met de tijd, aldus de woordvoerster. Ze wijst er wel op dat Uber de regelgeving tegen onder meer zwartwerk niet naleeft.

Uber is een Amerikaans bedrijf dat via een app-systeem voor smartphones autodiensten met chauffeur in tientallen landen aanbiedt. (Belga/KVDA)

De afspraak was reeds langer gepland, zegt de woordvoerster van Tommelein in een reactie op de oproep van de taxibedrijven aan de federale regering om op te treden tegen Uber.Pierre Steenberghen, secretaris van de Nationale Groepering van Taxi-Ondernemingen, riep Tommelein en zijn collega bevoegd voor de strijd tegen fiscale fraude, Elke Sleurs (N-VA), op om stappen te ondernemen tegen Uber, nadat het bedrijf in Nederland in het ongelijk gesteld is. Voor Tommelein mogen innovatie en vernieuwing niet worden tegengewerkt. De organisatie en werking van de taxidiensten moeten mee-evolueren met de tijd, aldus de woordvoerster. Ze wijst er wel op dat Uber de regelgeving tegen onder meer zwartwerk niet naleeft. Uber is een Amerikaans bedrijf dat via een app-systeem voor smartphones autodiensten met chauffeur in tientallen landen aanbiedt. (Belga/KVDA)