De exacte reden voor het vertrek van Jones is niet bekend, maar zijn job werd eerder deze maand wel al in vraag gesteld toen bekend raakte dat topman Travis Kalanick op zoek was naar een rechterhand, die de taak van operationeel directeur op zich zou nemen. De functies die deze COO zou opnemen, werden deels uitgevoerd door Jones. In een mededeling aan het personeel schreef Kalanick dat Jones inderdaad na de aankondiging van de zoektocht naar een COO "de moeilijke beslissing heeft genomen dat hij geen toekomst ziet bij Uber".

"Het is duidelijk dat de overtuigingen en de benadering tot het leiderschap die mijn carrière hebben getekend, niet compatibel zijn met wat ik gezien en beleefd heb bij Uber", aldus Jones, die er in oktober vorig jaar aan de slag ging om de reputatie van het bedrijf een boost te geven.

Gaven schandelen de doorslag?

Uber is de laatste maanden regelmatig in het nieuws vanwege verschillende controverses. Zo beschuldigt Waymo, een zusterbedrijf van technologiegigant Google, Uber ervan technologie te gebruiken die door een voormalige werknemer werd gestolen. Daarnaast heeft het bedrijf een intern onderzoek geopend naar mogelijke seksuele intimidatie na een blogpost van ex-werkneemster Susan Fowler, waarin ze schrijft dat ze vanaf haar eerste dag bij Uber werd geconfronteerd met seksuele voorstellen. Kalanick zelf stond dan weer onder vuur nadat een video opdook waarin hij zich onrespectvol opstelde tegen een Uber-chauffeur.

Uber verliest zes kaderleden in een maand

Jones is het zoveelste hoge kaderlid dat vertrekt bij Uber. Vorige maand werd aan manager Amit Singhal gevraagd om op te stappen vanwege vermoedens van ongewenste intimiteiten tijdens zijn vorige baan bij Alphabet, en eerder deze maand stapten vicevoorzitter Ed Baker en veiligheidstopman Charlie Miller op. Gisteravond raakte ook bekend dat ook Brian McClendon het bedrijf verlaat. De ingenieur kwam twee jaar geleden over van Google om de plannen van Uber omtrent zelfrijdende auto's te helpen realiseren.

De exacte reden voor het vertrek van Jones is niet bekend, maar zijn job werd eerder deze maand wel al in vraag gesteld toen bekend raakte dat topman Travis Kalanick op zoek was naar een rechterhand, die de taak van operationeel directeur op zich zou nemen. De functies die deze COO zou opnemen, werden deels uitgevoerd door Jones. In een mededeling aan het personeel schreef Kalanick dat Jones inderdaad na de aankondiging van de zoektocht naar een COO "de moeilijke beslissing heeft genomen dat hij geen toekomst ziet bij Uber". "Het is duidelijk dat de overtuigingen en de benadering tot het leiderschap die mijn carrière hebben getekend, niet compatibel zijn met wat ik gezien en beleefd heb bij Uber", aldus Jones, die er in oktober vorig jaar aan de slag ging om de reputatie van het bedrijf een boost te geven.Uber is de laatste maanden regelmatig in het nieuws vanwege verschillende controverses. Zo beschuldigt Waymo, een zusterbedrijf van technologiegigant Google, Uber ervan technologie te gebruiken die door een voormalige werknemer werd gestolen. Daarnaast heeft het bedrijf een intern onderzoek geopend naar mogelijke seksuele intimidatie na een blogpost van ex-werkneemster Susan Fowler, waarin ze schrijft dat ze vanaf haar eerste dag bij Uber werd geconfronteerd met seksuele voorstellen. Kalanick zelf stond dan weer onder vuur nadat een video opdook waarin hij zich onrespectvol opstelde tegen een Uber-chauffeur. Jones is het zoveelste hoge kaderlid dat vertrekt bij Uber. Vorige maand werd aan manager Amit Singhal gevraagd om op te stappen vanwege vermoedens van ongewenste intimiteiten tijdens zijn vorige baan bij Alphabet, en eerder deze maand stapten vicevoorzitter Ed Baker en veiligheidstopman Charlie Miller op. Gisteravond raakte ook bekend dat ook Brian McClendon het bedrijf verlaat. De ingenieur kwam twee jaar geleden over van Google om de plannen van Uber omtrent zelfrijdende auto's te helpen realiseren.