Uber werkt ook aan een paar andere innovaties. Een daarvan is een pincode. De passagier krijgt een code van vier cijfers, die moet worden doorgegeven aan de chauffeur. Pas als die de code invoert in de app, kan de rit starten.

Daarnaast wil Uber zogeheten ultrasoon geluid gebruiken om te controleren of passagiers wel in de juiste auto zitten. In sommige plaatsen kunnen chauffeurs en passagiers straks automatisch een sms naar een alarmcentrale sturen. Politie, brandweer en ambulance weten dan in wat voor auto iemand zit, wat het kenteken is en waar de auto zich bevindt.

Uber werkt ook aan een paar andere innovaties. Een daarvan is een pincode. De passagier krijgt een code van vier cijfers, die moet worden doorgegeven aan de chauffeur. Pas als die de code invoert in de app, kan de rit starten. Daarnaast wil Uber zogeheten ultrasoon geluid gebruiken om te controleren of passagiers wel in de juiste auto zitten. In sommige plaatsen kunnen chauffeurs en passagiers straks automatisch een sms naar een alarmcentrale sturen. Politie, brandweer en ambulance weten dan in wat voor auto iemand zit, wat het kenteken is en waar de auto zich bevindt.