Uber steekt ongeveer 25.000 dollar in de samenwerking en zal bovendien een aantal testvoertuigen aan de Universiteit leveren.

Kaarttechnologie is essentieel bij zelfrijdende auto's en het is geen geheim dat Uber bezig is met een eigen divisie rond deze technologie. Het bedrijf kocht eerder dit jaar al een gespecialiseerd kaartenbedrijf en trok een deel van het technologische team van Bing Maps van Microsoft aan.

Uber zou ook een van de partijen geweest zijn die interesse had in de kaarten van Nokia HERE Maps. Uiteindelijk wisten de Duitse automakers Audi en BMW de gespecialiseerde tak van de Finnen over te nemen.

Uber steekt ongeveer 25.000 dollar in de samenwerking en zal bovendien een aantal testvoertuigen aan de Universiteit leveren.Kaarttechnologie is essentieel bij zelfrijdende auto's en het is geen geheim dat Uber bezig is met een eigen divisie rond deze technologie. Het bedrijf kocht eerder dit jaar al een gespecialiseerd kaartenbedrijf en trok een deel van het technologische team van Bing Maps van Microsoft aan.Uber zou ook een van de partijen geweest zijn die interesse had in de kaarten van Nokia HERE Maps. Uiteindelijk wisten de Duitse automakers Audi en BMW de gespecialiseerde tak van de Finnen over te nemen.