De Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel richten een nieuw interuniversitair zaaikapitaalfonds op.

Doel van dit eerste interuniversitaire fonds is de technologie spin-off bedrijven van drie universitaire associaties (Associatie UGent, Universitaire Associatie Brussel en de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen) te financieren. Door de alliantie hopen de initiatiefnemers meer dan een verdubbeling van het kapitaal te realiseren, wat zou resulteren in een grootteorde van 30 tot 35 miljoen euro.

Het nieuwe Baekeland BI3-fonds is de opvolger van het Baekeland II-fonds van de UGent en het BI3-fonds van de VUB. Naast de universitaire associaties investeren ook banken en publieke investeringsmaatschappijen in het nieuwe fonds. Zo zegde ARKimedes, de hefboom waarmee de Vlaamse overheid via de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) risicokapitaal voor snelgroeiende kmo's aanmoedigt, al 12 miljoen euro toe, luidt het.

Bron: Belga

De Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel richten een nieuw interuniversitair zaaikapitaalfonds op. Doel van dit eerste interuniversitaire fonds is de technologie spin-off bedrijven van drie universitaire associaties (Associatie UGent, Universitaire Associatie Brussel en de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen) te financieren. Door de alliantie hopen de initiatiefnemers meer dan een verdubbeling van het kapitaal te realiseren, wat zou resulteren in een grootteorde van 30 tot 35 miljoen euro. Het nieuwe Baekeland BI3-fonds is de opvolger van het Baekeland II-fonds van de UGent en het BI3-fonds van de VUB. Naast de universitaire associaties investeren ook banken en publieke investeringsmaatschappijen in het nieuwe fonds. Zo zegde ARKimedes, de hefboom waarmee de Vlaamse overheid via de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) risicokapitaal voor snelgroeiende kmo's aanmoedigt, al 12 miljoen euro toe, luidt het. Bron: Belga