UgenTec ontwikkelde software die met behulp van artificiële intelligentie de interpretatie van moleculaire testresultaten kan doen. Om zijn afstudeerproject naar de markt te brengen kon ceo Wouter Uten rekenen op een investering van 1 miljoen euro door Annie Vereecken (MedHold), Herman Verrelst (Cartagena) en de KULeuven. Het zijn dezelfde namen die nu opnieuw geld op tafel leggen, aangevuld met een lening van BNP Paribas Forits. Samen goed voor 2.15 miljoen euro.

"We hebben de laatste maanden meer dan tien belangrijke contracten afgesloten met grote diagnostische labo's en belangrijke spelers in de ontwikkeling van moleculaire diagnostische testen", zegt Uten. "Daar zitten top-tienspelers uit Europa bij, en alles samen zullen we hiermee meer dan vijfhonderd eindgebruikers bereiken. Een paar honderd testen zullen zo via onze software geïnterpreteerd worden. Het is de bedoeling om de software begin volgend jaar te lanceren via deze spelers."

"Met deze nieuwe kapitaalinjectie wil UgenTec investeren in snellere groei", zegt managing director Tom Martens. "Het is de bedoeling om nog meer toepassingen te ontwikkelen en onze sales internationaal uit te breiden."

UgenTec ontwikkelde software die met behulp van artificiële intelligentie de interpretatie van moleculaire testresultaten kan doen. Om zijn afstudeerproject naar de markt te brengen kon ceo Wouter Uten rekenen op een investering van 1 miljoen euro door Annie Vereecken (MedHold), Herman Verrelst (Cartagena) en de KULeuven. Het zijn dezelfde namen die nu opnieuw geld op tafel leggen, aangevuld met een lening van BNP Paribas Forits. Samen goed voor 2.15 miljoen euro."We hebben de laatste maanden meer dan tien belangrijke contracten afgesloten met grote diagnostische labo's en belangrijke spelers in de ontwikkeling van moleculaire diagnostische testen", zegt Uten. "Daar zitten top-tienspelers uit Europa bij, en alles samen zullen we hiermee meer dan vijfhonderd eindgebruikers bereiken. Een paar honderd testen zullen zo via onze software geïnterpreteerd worden. Het is de bedoeling om de software begin volgend jaar te lanceren via deze spelers." "Met deze nieuwe kapitaalinjectie wil UgenTec investeren in snellere groei", zegt managing director Tom Martens. "Het is de bedoeling om nog meer toepassingen te ontwikkelen en onze sales internationaal uit te breiden."