De Universiteit Hasselt en het Provinciaal Gallo-Romeins Museum lanceren vandaag iDiscover, een nieuw kenniscentrum voor interactief erfgoed dat informatie wil verstrekken over het optimaliseren van de bezoekerservaring aan de hand van ict-toepassingen in erfgoedsites en musea.

"iDiscover wil verder kijken dan de huidige standaardoplossingen, en streven naar toepassingen die geënt zijn op de specifieke collectie en site", zegt Kris Luyten van de Universiteit Hasselt. "De bezoekerservaring moet steeds centraal staan."

Naar eigen zeggen kan iDiscover bogen op de expertise van het Expertisecentrum voor Digitale Media (EDM) van de universiteit, en op een innovatief demolab waar diverse nieuwe toepassingen uitgetest kunnen worden. "Het EDM ontwierp met 'Archie' eerder al een prototype voor een museum game op de pda, en won daar de Swift-prijs voor innovatief gebruik van communicatie en informatietechnologie mee", luidt het.

http://www.idiscover.be

De Universiteit Hasselt en het Provinciaal Gallo-Romeins Museum lanceren vandaag iDiscover, een nieuw kenniscentrum voor interactief erfgoed dat informatie wil verstrekken over het optimaliseren van de bezoekerservaring aan de hand van ict-toepassingen in erfgoedsites en musea. "iDiscover wil verder kijken dan de huidige standaardoplossingen, en streven naar toepassingen die geënt zijn op de specifieke collectie en site", zegt Kris Luyten van de Universiteit Hasselt. "De bezoekerservaring moet steeds centraal staan." Naar eigen zeggen kan iDiscover bogen op de expertise van het Expertisecentrum voor Digitale Media (EDM) van de universiteit, en op een innovatief demolab waar diverse nieuwe toepassingen uitgetest kunnen worden. "Het EDM ontwierp met 'Archie' eerder al een prototype voor een museum game op de pda, en won daar de Swift-prijs voor innovatief gebruik van communicatie en informatietechnologie mee", luidt het. http://www.idiscover.be