Het totale financiële verlies van de uitval van datacenters wereldwijd loopt op tot 320 miljard euro per jaar.

Dat becijferde Emerson Network Power, dat zelf datacenterdiensten levert. Emerson telt 509.147 datacenters wereldwijd. Gemiddeld heeft een datacenter tot 2,5 keer te kampen met een panne en dat voor gemiddeld 134 minuten. Alles samen kom je dan wereldwijd op een uitvaltijd van meer dan 2,8 miljoen uren, zo telde Emerson uit. Dat is goed voor een financieel verlies van 320 miljard euro per jaar. Het is niet duidelijk of bij die som rekening gehouden is met het feit dat bij een uitval van een datacenter normaal gezien een ander datacenter zou moeten overnemen (waardoor de business de facto geen impact zou mogen ondervinden).

De 509.147 datacenters wereldwijd zijn samen goed voor een oppervlakte 26,5 miljoen m², ofte 3308 voetbalvelden. Nog volgens Emerson creëert de mensheid 1,2 biljoen gigabyte aan data. Dat komt overeen met 75 miljard iPod's van 16GB, of meer dan 10 van dergelijke iPod's voor elke mens op aarde.

Bekijk hieronder ook de infografiek terzake van Emerson Network Power.

Het totale financiële verlies van de uitval van datacenters wereldwijd loopt op tot 320 miljard euro per jaar. Dat becijferde Emerson Network Power, dat zelf datacenterdiensten levert. Emerson telt 509.147 datacenters wereldwijd. Gemiddeld heeft een datacenter tot 2,5 keer te kampen met een panne en dat voor gemiddeld 134 minuten. Alles samen kom je dan wereldwijd op een uitvaltijd van meer dan 2,8 miljoen uren, zo telde Emerson uit. Dat is goed voor een financieel verlies van 320 miljard euro per jaar. Het is niet duidelijk of bij die som rekening gehouden is met het feit dat bij een uitval van een datacenter normaal gezien een ander datacenter zou moeten overnemen (waardoor de business de facto geen impact zou mogen ondervinden). De 509.147 datacenters wereldwijd zijn samen goed voor een oppervlakte 26,5 miljoen m², ofte 3308 voetbalvelden. Nog volgens Emerson creëert de mensheid 1,2 biljoen gigabyte aan data. Dat komt overeen met 75 miljard iPod's van 16GB, of meer dan 10 van dergelijke iPod's voor elke mens op aarde. Bekijk hieronder ook de infografiek terzake van Emerson Network Power.