Met de lancering van de Belgische antenne van FedISA International (Federation for ILM, Storage & Archiving) beschikken de spelers op de Belgische markt voor documentdigitalisering en elektronische archivering over een uitwisselingsplatform.

FedISA Belgium verenigt tegelijk de professionals uit de wereld van ILM (Information Lifecycle Management) en digitale archivering als de gebruikers. Het doel ervan is om informatie, advies en methodes te bieden om een digitaliserings- en/of elektronisch archiveringsproject goed aan te pakken, rekening houden met de beroepsgebonden aspecten ervan, zoals sterke authentificatie of de continuïteit van de activiteiten via adviezen van experts en de terugkoppeling van ervaring. Andere doelen zijn nog de bevordering van het gebruik van de nodige technologie, steun aan de projectverantwoordelijken, de versterking van de interdisciplinariteit, de promotie van de normen en standaarden en de sensibilisering van de actoren van de markt voor digitalisering.

Het Belgische hoofdstuk van FedISA staat onder leiding van twee afgevaardigde bestuurders, Phédra Clouner (project manager op de FOD Justitie en voorzitster van Document@Work) en Jean-François Guilmot (algemeen directeur van ESAP).

Met de lancering van de Belgische antenne van FedISA International (Federation for ILM, Storage & Archiving) beschikken de spelers op de Belgische markt voor documentdigitalisering en elektronische archivering over een uitwisselingsplatform. FedISA Belgium verenigt tegelijk de professionals uit de wereld van ILM (Information Lifecycle Management) en digitale archivering als de gebruikers. Het doel ervan is om informatie, advies en methodes te bieden om een digitaliserings- en/of elektronisch archiveringsproject goed aan te pakken, rekening houden met de beroepsgebonden aspecten ervan, zoals sterke authentificatie of de continuïteit van de activiteiten via adviezen van experts en de terugkoppeling van ervaring. Andere doelen zijn nog de bevordering van het gebruik van de nodige technologie, steun aan de projectverantwoordelijken, de versterking van de interdisciplinariteit, de promotie van de normen en standaarden en de sensibilisering van de actoren van de markt voor digitalisering. Het Belgische hoofdstuk van FedISA staat onder leiding van twee afgevaardigde bestuurders, Phédra Clouner (project manager op de FOD Justitie en voorzitster van Document@Work) en Jean-François Guilmot (algemeen directeur van ESAP).