Hij deed zijn relaas op het recentste Beltug Member Forum. Voor de Provikmo-afdeling (voor preventie en bescherming op het werk) stuurt ADMB tal van dokters en ingenieurs uit die op het veld controles moeten uitvoeren. Om hen overal toegang te geven tot hun dossiers en kritieke applicaties koos Van Loo in het voorjaar voor een UMTS-verbinding op de laptops (via Option -datakaarten) en een beveiligde Citrix-webinterface.

"Ondanks de hoge verwachtingen stellen we nog altijd problemen vast met de UMTS-dekking. Vooral in grote industriezones, maar ook in pakweg een vrij grote stad als Diksmuide", vertelt Van Loo. "UMTS is dus bruikbaar, maar nog niet altijd 'business proof': soms is er geen verbinding, soms is de bandbreedte niet voldoende, ofwel is ze niet stabiel."

Dat zorgde voor geklaag bij de eindgebruikers. Na een interne bevraging ('welke ervaringen op welke locatie?') bleek dat de kans op een voldoende goede verbinding bij de gebruikers maar 50 procent was, met de slechtste resultaten in Limburg en ten noorden van Antwerpen.

Van Loo paste enkele instellingen van de Option-kaarten aan, maar legde het probleem ook voor bij de (niet nader genoemde) operator. "Die werkt eraan, maar voor ons is het resultaat nog niet afdoend", concludeert Van Loo.

Hij deed zijn relaas op het recentste Beltug Member Forum. Voor de Provikmo-afdeling (voor preventie en bescherming op het werk) stuurt ADMB tal van dokters en ingenieurs uit die op het veld controles moeten uitvoeren. Om hen overal toegang te geven tot hun dossiers en kritieke applicaties koos Van Loo in het voorjaar voor een UMTS-verbinding op de laptops (via Option -datakaarten) en een beveiligde Citrix-webinterface. "Ondanks de hoge verwachtingen stellen we nog altijd problemen vast met de UMTS-dekking. Vooral in grote industriezones, maar ook in pakweg een vrij grote stad als Diksmuide", vertelt Van Loo. "UMTS is dus bruikbaar, maar nog niet altijd 'business proof': soms is er geen verbinding, soms is de bandbreedte niet voldoende, ofwel is ze niet stabiel." Dat zorgde voor geklaag bij de eindgebruikers. Na een interne bevraging ('welke ervaringen op welke locatie?') bleek dat de kans op een voldoende goede verbinding bij de gebruikers maar 50 procent was, met de slechtste resultaten in Limburg en ten noorden van Antwerpen. Van Loo paste enkele instellingen van de Option-kaarten aan, maar legde het probleem ook voor bij de (niet nader genoemde) operator. "Die werkt eraan, maar voor ons is het resultaat nog niet afdoend", concludeert Van Loo.