Het ict-dienstenbedrijf Unisys schrapt wereldwijd 1300 banen. Samen met nog enkele andere initiatieven zou die maatregel de jaarlijkse kosten moeten doen verminderen met meer dan 225 miljoen dollar.

Waar de ontslagen vallen, is nog niet duidelijk. Maar in het persbericht dat Unisys verspreidde, staat te lezen dat het bedrijf overal ter wereld op zoek gaat naar mogelijkheden om het met minder mensen te doen.

Daarnaast zullen de salarissen van het gros van de medewerkers bevroren worden in 2009, en schort Unisys de bijdrages aan het 401(k)-programma op. Dat laatste is een Amerikaanse pensioenvoorziening waarin werknemers met bijdragen van hun werkgever kunnen sparen voor een inkomen na hun pensioen. Alleen al met deze maatregel spaart Unisys 50 miljoen dollar per jaar uit.

De maatregelen volgen op een reeks van drie kwartalen waarin Unisys in het rood ging. In het laatste kwartaal was dat met 34,7 miljoen dollar, op een omzet van 1,3 miljard dollar.

Het ict-dienstenbedrijf Unisys schrapt wereldwijd 1300 banen. Samen met nog enkele andere initiatieven zou die maatregel de jaarlijkse kosten moeten doen verminderen met meer dan 225 miljoen dollar. Waar de ontslagen vallen, is nog niet duidelijk. Maar in het persbericht dat Unisys verspreidde, staat te lezen dat het bedrijf overal ter wereld op zoek gaat naar mogelijkheden om het met minder mensen te doen. Daarnaast zullen de salarissen van het gros van de medewerkers bevroren worden in 2009, en schort Unisys de bijdrages aan het 401(k)-programma op. Dat laatste is een Amerikaanse pensioenvoorziening waarin werknemers met bijdragen van hun werkgever kunnen sparen voor een inkomen na hun pensioen. Alleen al met deze maatregel spaart Unisys 50 miljoen dollar per jaar uit. De maatregelen volgen op een reeks van drie kwartalen waarin Unisys in het rood ging. In het laatste kwartaal was dat met 34,7 miljoen dollar, op een omzet van 1,3 miljard dollar.