Het eerste halfjaar van 2007 werd voor het Nederlandse erp-bedrijf gekenmerkt door een stevige omzetgroei. Het bedrijf moest extra aanwerven om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook blijft de firma zoeken naar overnames.

"De markt in de eerste helft van 2007 kenmerkt zich als een vervangingsmarkt," staat in de persmededeling. Laat het net op die vervangingen zijn dat Unit 4 Agresso mikt met het 'post implementation agility'-aanbod, waarbij de software meegroeit en -verandert met het bedrijf.

Aan die strategie schrijft Unit 4 Agresso de omzetgroei in het eerste halfjaar toe. Het bedrijf groeide met 45 procent tot 155,5 miljoen euro. In de Benelux steeg de omzet met 37 procent, maar de sterkste omzetstijgingen zijn voor Duitsland en Spanje, door overnames aldaar. De omzet in Noord-Amerika steeg (zonder overnames) met 49 procent.

De EBITDA-marge daalde naar 13,6 procent, maar dat kan volledig toegeschreven worden aan de overnames en de aanwerving van extra personeel. "Zonder investeringen geen groei," klinkt het. Ten opzichte van de eerste helft van 2006 zijn er zowat 150 (+11%) extra werknemers aangetrokken, vooral consultants. "Deze werknemers moeten eerst een opleiding en training volgen voordat ze bijdragen aan het resultaat. De voordelen hiervan worden naar verwachting zichtbaar in de tweede helft van het jaar. Daarnaast hebben enkele van de in 2006 overgenomen bedrijven (CCS, Dogro en Kirp) een lagere marge dan Unit 4 Agresso als geheel. Synergie en samenwerking zullen de marges van acquisities de komende jaren verbeteren."

De nieuwe mensen en investeringen zouden een positieve invloed moeten hebben op het jaarresultaat, zegt Unit 4 Agresso. "Op basis van deze positieve ontwikkelingen wordt de doelstelling van de groei in EBITDA voor heel 2007 verhoogd naar tenminste 20% (in vergelijking met 2006)."

Unit 4 Agresso wil ook - what's in a name - agressief blijven overnemen. Dat om de de schaalgrootte te verbeteren, extra technologie toe te voegen, klanten en het bereiken van nieuwe markten. "Ter financiering van mogelijke acquisities zullen we vooral kijken - indien nodig - naar vreemd vermogen. De huidige positie van Unit 4 Agresso biedt voldoende basis om meer vreemd vermogen aan te trekken."

Het eerste halfjaar van 2007 werd voor het Nederlandse erp-bedrijf gekenmerkt door een stevige omzetgroei. Het bedrijf moest extra aanwerven om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook blijft de firma zoeken naar overnames. "De markt in de eerste helft van 2007 kenmerkt zich als een vervangingsmarkt," staat in de persmededeling. Laat het net op die vervangingen zijn dat Unit 4 Agresso mikt met het 'post implementation agility'-aanbod, waarbij de software meegroeit en -verandert met het bedrijf. Aan die strategie schrijft Unit 4 Agresso de omzetgroei in het eerste halfjaar toe. Het bedrijf groeide met 45 procent tot 155,5 miljoen euro. In de Benelux steeg de omzet met 37 procent, maar de sterkste omzetstijgingen zijn voor Duitsland en Spanje, door overnames aldaar. De omzet in Noord-Amerika steeg (zonder overnames) met 49 procent. De EBITDA-marge daalde naar 13,6 procent, maar dat kan volledig toegeschreven worden aan de overnames en de aanwerving van extra personeel. "Zonder investeringen geen groei," klinkt het. Ten opzichte van de eerste helft van 2006 zijn er zowat 150 (+11%) extra werknemers aangetrokken, vooral consultants. "Deze werknemers moeten eerst een opleiding en training volgen voordat ze bijdragen aan het resultaat. De voordelen hiervan worden naar verwachting zichtbaar in de tweede helft van het jaar. Daarnaast hebben enkele van de in 2006 overgenomen bedrijven (CCS, Dogro en Kirp) een lagere marge dan Unit 4 Agresso als geheel. Synergie en samenwerking zullen de marges van acquisities de komende jaren verbeteren." De nieuwe mensen en investeringen zouden een positieve invloed moeten hebben op het jaarresultaat, zegt Unit 4 Agresso. "Op basis van deze positieve ontwikkelingen wordt de doelstelling van de groei in EBITDA voor heel 2007 verhoogd naar tenminste 20% (in vergelijking met 2006)." Unit 4 Agresso wil ook - what's in a name - agressief blijven overnemen. Dat om de de schaalgrootte te verbeteren, extra technologie toe te voegen, klanten en het bereiken van nieuwe markten. "Ter financiering van mogelijke acquisities zullen we vooral kijken - indien nodig - naar vreemd vermogen. De huidige positie van Unit 4 Agresso biedt voldoende basis om meer vreemd vermogen aan te trekken."