Het Nederlandse erp-softwarebedrijf Unit 4 Agresso en Salesforce.com, gespecialiseerd in bedrijfssoftware in the cloud, lanceren samen het nieuwe bedrijf FinancialForce.com. Dat met technologie van Unit 4 Agresso-dochter Coda.

Unit 4 Agresso nam vorig jaar het Britse boekhoudsoftwarebedrijf Coda over. De cloud-toepassing Coda 2go en het team errond worden daar nu uitgeplukt en in het nieuwe FinancialForce.com gedropt. Dat bedrijf wordt gelanceerd in samenwerking met Salesforce.com. Unit 4 Agresso houdt in FinancialForce.com een meerderheidsbelang.

Jeremy Roche, ceo van Coda, wordt president en ceo van FinancialForce.com. De raad van bestuur van het nieuwe bedrijf zal bestaan uit George Hu, executive vice-president marketing en alliances van Salesforce.com, Chris Ouwinga, chairman en ceo van Unit 4 Agresso en Edwin van Leeuwen, cfo van Unit 4 Agresso. FinancialForce.com zal worden geleid vanuit een nieuw hoofdkantoor in San Mateo (Californië) en vanuit het EMEA-hoofdkantoor in Harrogate (UK).

Het Nederlandse erp-softwarebedrijf Unit 4 Agresso en Salesforce.com, gespecialiseerd in bedrijfssoftware in the cloud, lanceren samen het nieuwe bedrijf FinancialForce.com. Dat met technologie van Unit 4 Agresso-dochter Coda. Unit 4 Agresso nam vorig jaar het Britse boekhoudsoftwarebedrijf Coda over. De cloud-toepassing Coda 2go en het team errond worden daar nu uitgeplukt en in het nieuwe FinancialForce.com gedropt. Dat bedrijf wordt gelanceerd in samenwerking met Salesforce.com. Unit 4 Agresso houdt in FinancialForce.com een meerderheidsbelang. Jeremy Roche, ceo van Coda, wordt president en ceo van FinancialForce.com. De raad van bestuur van het nieuwe bedrijf zal bestaan uit George Hu, executive vice-president marketing en alliances van Salesforce.com, Chris Ouwinga, chairman en ceo van Unit 4 Agresso en Edwin van Leeuwen, cfo van Unit 4 Agresso. FinancialForce.com zal worden geleid vanuit een nieuw hoofdkantoor in San Mateo (Californië) en vanuit het EMEA-hoofdkantoor in Harrogate (UK).